Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın “Malazgirt Zaferi’nin 954. Büyük Taarruzun 103. yıl dönümleri nedeniyle yazılı açıklamada bulundu:
“Sultan Alparslan ve şanlı ordusu, 26 Ağustos 1071 Cuma günü kazandıkları muhteşem zaferle ebedi olarak Anadolu’yu bizlere yurt yaptılar.
Malazgirt zaferinden 851 yıl sonra, atalarının izinde olan Türk Milleti, 26 Ağustos 1922 yılında, şer güçlere karşı Büyük Taarruzu başlatmışlardır.
Şanlı Malazgirt Zaferi ve Büyük Taarruz, hem Türk tarihi hem de dünya tarihi açısından çok önemli bir zaman dilimidir. Bu iki zafer tarihin seyrini değiştirmiş ve Anadolu topraklarında Türk’ün mührünü kalıcı hale getirmiştir.
Malazgirt’te tohumları atılan İstiklal ve istikbal mücadelemiz, sonsuza dek yılmadan, yorulmadan ve daha güçlü bir şekilde sürecektir. Ülkemizin birliğini bozucu, Milletimizin dirliğini zedeleyici her türlü fitne, fesat ve ayrılıkçı anlayışlara karşı, bir, iri ve diri olmaya devam edeceğiz.
Ecdadımızdan aldığımız emaneti, gelecek nesillere daha güçlü ve emin bir şekilde bırakmak öncelikli görevimizdir. Büyük, güçlü ve müreffeh bir Türkiye için, hepimiz üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisinde olmalıyız.
954 yıl önce şanlı Malazgirt Zaferini hediye eden Sultan Alparslan’ı ve 103 yıl önce düşmanı yurdumuzdan kalıcı olarak kovmak için Büyük Taarruzu başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve şanlı ecdadımızı rahmet, şükran ve dualarla anıyorum.
Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz sonsuza kadar güçlü bir şekilde yaşasın.