15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ’NÜ
SAYGIYLA ANIYORUZ
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal,Temmuz 2016 hain işgal-darbe girişiminin yedinci yılı münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu:
Genel Başkan Ünal, “Merhum Akif’in
“Hem vatan gitti mi, yoktur size bir başka vatan;
Çünkü mirasyedi sail (dilenci), kovulur her kapıdan!”
Safahat’ında dediği gibi hiçbir zaman unutmamamız gereken, bizlere emanet edilen vatan topraklarımızı korumamızdır” diyerek şöyle devam etti;
“Türk Milleti’nin Anadolu topraklarını yurt yaptıktan sonra, çeşitli zamanlarda içten ve dıştan saldırılar olmuştur. Bu saldırıların amacı da Türk Devletini yok etmek ve Türk Milletini Anadolu’nun dışına çıkarmak olmuştur.
Milletimiz, görünen düşmanlara karşı, her zaman ve her şartta başarı sağlamış ve bütün saldırıları yok etmeyi başarmıştır.
Bunu gören emperyalist güçler, farklı yollar seçmişlerdir. Bunlardan birisi, her on yılda bir darbe yaparak ülkemizi, milletimizi ve Devletimizi güçsüz hale getirmeyi denemeleridir. Bunda başarılı da olmuşlar, iç karışıklıkların çıkmasına, milletimizi birbirine düşman hale getirmeye kısmen yaklaşmışlardır.
Yine, bölücü terör örgütü olan PKK vb. terör örgütlerini kurarak ve destekleyerek ülkemizi parçalamak istemişlerdir.
Bir taraftan da FETÖ denen bölücü, yıkıcı, sinsi ve kaynağı dışarıda olan bir terör örgütü oluşturmuşlardır. Bu FETÖ terör örgütüyle; milletimizin en hassas olduğu dini duygularını kullanmanın yoluna başvurmuşlardır. Yüce dinimiz İslam’ı kendi süfli çıkarlarına göre yorumlayarak, insanlarımızı kandırmaya tevessül etmişlerdir.
Bizi biz yapan değerlerimizi, aile bağlarımızı hissettirmeden yok etmişler, millet ve ümmet anlayışımızı yozlaştırarak tahrif etmişlerdir.
Bundan yedi yıl önce gizlice, haince, alçakça Türk Devleti ve Türk Milleti’nin düşmanlarınca hazırlanan plan uygulamaya sokulmuştur.
Milletimizin vergileriyle alınan ve yapılan silahlar, sözde milletin içinden çıkan hain teröristler olan FETÖ militanlarınca, yine milletimize doğrultulmuştur.
15 Temmuz gecesi uçaklarla, tanklarla ve her türlü silahlarla, vatandaşlarımızın ve kurumlarımızın üzerine kahpece saldırmışlardır.
Bu alçak saldırılarda; 251 vatandaşımız şehit ve 2.734 vatandaşımız da gazi olmuştur. Bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabır, kahraman gazilerimize de acil şifalar diliyorum.
Ülkemize, milletimize, tarihimize ve geleceğimize yapılan bu hainlikleri yapanları, her ortamda destekleyenleri, alkış tutanları ve kınamayanları lanetliyorum.
15 Temmuz işgal darbe girişimi, her alanıyla, her yönüyle, bütün kurum ve kuruluşlarıyla ve yapılarıyla ciddi bir şekilde değerlendirilmelidir.
Özellikle de FETÖ terör örgütü elebaşı başta olmak üzere, sözde yöneticileri ve mensuplarının, milletimizin samimi din duygularını nasıl istismar ettiğinin analizi çok iyi bir şekilde yapılmalıdır. Tekrar böyle bir durumla karşılaşmamak için; bireysel ve kurumsal gerekli tedbirler bilimsel, ciddi ve kalıcı bir şekilde geciktirilmeden uygulamaya geçirilmelidir.
Milletimizin milli birlik ve beraberlik şuuru, kardeşlik ruhu geliştirilmeli ve pekiştirilmelidir. Bütünlüğümüzü, diriliğimizi zedeleyici söz, tavır ve davranışlardan herkes kaçınmalıdır.
Sevgili Peygamberimiz’in (sas) “Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır” emri unutulmamalıdır.
Başka Türkiye’miz yoktur. Cennet vatan ülkemizde, birlikte ve beraber yaşayacak çok değerlerimizin olduğu unutulmamalıdır.
15 Temmuz 2016’da olduğu gibi milletimiz; vatanından, toprağından, şanlı bayrağından, ezanından, namusundan, istiklal ve istikbalinden asla ve asla vaz geçmez ve geçmeyeceğini bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir.
FETÖ’nün soru çalmaları, adaletsiz ve liyakatsiz atama ve nakilleri en ince detaylarına kadar araştırılmalı, gereği yapılmalıdır. Bu sebeple kurumlarda, atama, nakil, görevde yükselme gibi işlemlerde liyakat, bilgi, adalet hakim olmalı, milletimize hizmet ve Türk Devletimize sadakat esas alınmalıdır.
Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak; kuruluşumuzdan bugüne ve yarına önce ülkemiz anlayışıyla, Devletimizin daha güçlü, milletimizin birlik, beraberlik içerisinde daha mutlu ve huzurlu olması için üzerimize düşen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Güne ve güce göre değil, her zaman haktan, hukuktan ve milletimizden, istiklalimizden ve istikbalimizden yana tavrımızdan asla ve asla vaz geçmeyeceğiz.
Bu duygularla, cennet vatan ülkemizin birliği, dirliği, bütünlüğü için gözünü kırpmadan canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Kahraman gazilerimize acil ve kalıcı şifalar diliyorum.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum.
Cenab-ı Allah milletimizi, Devletimizi, gönül coğrafyamızı ve İslam alemini her türlü hainliklerden, fitneden, fesattan, emperyalist sinsi yapılardan, karışıklık ve bozgunculuktan muhafaza eylesin.
Kars’tan, Malazgirt’ten başlar temeli,
Bu Vatan, Bu Millet, Bu Bayrak bizim.
Yan bakan olursa kırılır eli,
Bu Vatan, Bu Millet, Bu Bayrak bizim.”
(Aşık Şeref Taşlıova)