TRABZON ŞUBESİ 6. OLAĞAN GENEL KURULUNU YAPTI

02 Ağustos 2017
TRABZON ŞUBESİ 6. OLAĞAN GENEL KURULUNU YAPTI

TÜRK DİYANET VAKIF SEN TRABZON ŞUBESİ 

6. OLAĞAN GENEL KURULUNU YAPTI.

 

Türk Diyanet Vakıf-Sen Trabzon Şubemizin 6. Olağan Genel Kurul Toplantısını 29 Temmuz Cumartesi günü Saat 10.00’da Trabzon İl Müftülüğü Konferans Salonunda Genel Başkanımız Hazım Zeki Sergi’nin katılımı ile gerçekleştirdi.

 

Genel Kurul’da yapılan seçimde Arif GÜRSOY Şube Başkanlığına seçilirken Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Ömer Faruk ÇAKIR, Mehmet ODABAŞI, İrfan SERDAR, Bakı ÇEBİ, Mikdat SÜRMENELİOĞLU, Coşkun TOPKARA.

 

Genel kurul açılış konuşmasını yapan Şube başkanı Arif GÜRSOY: Türk Diyanet Vakıf-Sen’in Milli ve Manevi değerlere bağlı, gücünü üyesinden alan ilkeli, kararlı, sorumlu bir sendikal hak arama mücadelesi veren bir sendika olduğunu belirtti.

 

Gün dağılma, ayrışma ve kopma zamanı değil birlik olma zamanıdır diyen Arif GÜRSOY Sendikal duruşuna ve ilkelerine inandığımız kişilerin bir arada olduğu Türk Diyanet Vakıf Sen’e destek istedi.

 

Sendikamızdan hangi sebeple olursa olsun ayrılan bütün arkadaşları yuvalarına dönmeye davet eden Arif Gürsoy Trabzon’da din görevlisi olarak görev yapan hangi sendikada olursa olsun bütün arkadaşlarımı Türk Diyanet Vakıf Sen’e destek olmaya çağırıyorum diyerek destek çağrısı yaptı.

 

Daha sonra konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Sendikamızın Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi Diyanet çalışanının emeğinin korunması, sunduğu hizmete, mesleğine ve şahsına saygı duyulması, huzurlu bir çalışma hayatı için birlikte mücadele etme azminde ve kararlılığında olan Türk Diyanet Vakıf Sen’in Milli ve manevi değerlere sonuna kadar bağlı, devletimizin sonsuza kadar bağımsızlığı, Türk milletinin bölünmez bütünlüğü temelinde, Diyanet ve Vakıflarda çalışan görevlilerin hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek amacıyla bu sendikayı kurduklarını, Diyanet ve Vakıflar çalışanların tek ümidi Türkiye sevdalısı, milli bir sivil toplum örgütü Güçlü bir sendika oluşturduklarını ve bu ilkeler doğrultusunda sendikacılık yaptıklarını belirtti.

 

 Genel Başkanımız konuşmasında bu ilkelerin Sendikamız Kurulduğu günden beri ortaya konduğunu ve uğrunda sayısız bedeller ödeyerek bugünlere hep beraber taşıdığımız Sendikamızın Türk milletinin ebediyen hür ve bağımsız yaşamasını esas aldığını belirterek,

· Türk Devleti’nin ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olduğu ilkesinden asla taviz vermeyeceklerini,

· Diyanet ve Vakıflar çalışanlarının haklarını kimseden çekinmeden gür bir sesle savunduklarını ifade etmiştir.

 

Hangi şart altında olursa olsun, Türkiye Kamu-Sen’ ve Türk Diyanet Vakıf Sen’in önceliğinin; hukuk devleti olma gereklerinin başta çalışma hayatı olmak üzere tüm hayatımıza hâkim olması, Haklının korunması, masumun ve mazlumun savunulması olduğunu,

 

Türkiye Kamu-Sen’in ve Türk Diyanet Vakıf Sen`in yönü, duruşu, söylemi ve ilkelerinin kaynağı, kurulduğu günden beri Hakkın ve adaletin hâkim kılınması olduğunu ifade etmiştir.

 

 

Türkiye Kamu-Sen ve bağlı sendikalar olarak toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme taşınacak mali ve özlük haklarına ilişkin taleplerimizi 

Konfederasyon ve bağlı sendikalarımızın yetkili kurulları, günler süren çalışmalar sonucunda kamu görevlilerinin ve emeklilerin kronikleşmiş ekonomik sorunları yanında;

 

·         Geçmiş dönem kayıpları,

 

·         2015 yılı enflasyon farkı tanımın değiştirilmesi nedeniyle ödenmeyen enflasyon farkı,

 

·         Zorunlu tüketim harcamalarında yaşanan fiyat değişimleri ve

 

·         Son olarak Temmuz ayında işçilerle imzalanan toplu sözleşmede ortaya çıkan işçi-memur zammı farkını da dikkate alarak 2018 ve 2019 yıllarında uygulanmasını istediği maaş artış teklifini ortaya koydu.  

 

Buna göre Türkiye Kamu-Sen olarak Hükümetle yapılacak toplu pazarlık masasına;

·         2018 yılı için ocak ayından geçerli olmak üzere seyyanen net 150 TL, %10+%10 artış ve bu artışların üzerine ekonomik büyüme ve refah paylarını içeren %3’lük zam,

 

·         2019 yılı için ise yine ocak ayından itibaren seyyanen net 150 TL ve %8+%8 artış ile %3 oranında ekonomik büyüme ve refah payı artışı talep ediyoruz.

 

Mali haklara ilişkin olarak gündeme getireceğimiz artış tekliflerimiz, 2018 yılının bütününde en düşük dereceli memur maaşı için 738,36 TL, ortalama memur maaşı için ise 920,35 TL zam anlamına geliyor. 2019 yılı için de en düşük memur maaşına 779,78 TL, ortalama memur maaşına ise 965,24 TL zam istiyoruz. 

Bunun yanında;

·         Geçtiğimiz dönemde imza altına alınmasına rağmen halen uygulanmayan toplu sözleşme hükümlerinin uygulanması,

 

·         Vergi dilimindeki adaletsizliğin giderilerek kamu görevlileri üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi, için Türkiye Kamu-Sen olarak taleplerimizi toplu sözleşme masasında hayata geçirmek için o masada bulunacağımızı belirtti.

Trabzon Şubesinin 6. Olağan Genel kurulunun teşkilatımız için hayırlara vesile olmasını Birlik beraberliğimizi güçlendirmesini Cenabı Allah’ tan niyaz ediyor, Seçilecek arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

 

TÜRK DİYANET VAKIF SEN GENEL MERKEZİ

Bu haberi paylaş: