HABER DETAYLARI

4/B SÖZLEŞMELİ ÇALIŞANLAR ARASINDA AYRIM GİDERİLMELİ


Sözleşmeli personelin bir an önce kadroya geçirilmesi gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. Bunun ile ilgili Ekim 2018 tarihinde verilmiş bir Kanun Teklifi’de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda beklemektedir.

Bu süre zarfında, çıkan kanuni düzenleme ile çalışan 4/B sözleşmeli çalışanlar arasında da farklılık meydana getirilmiştir.

24.06.2018 tarihinden sonra başlayanlar için; “Sözleşme gereği üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde bulundukları yerde din hizmetleri sınıfına ait kadrolarına atanır. Bu şekilde atananlar, aynı yerde en az bir yıl daha görev yapar.” Hükmü getirilmiştir. Yani 3+1 sistemine tabi olmuşlardır.

Ancak, 24.06.2018 tarihinden önce başlayanlar ise bu kanuni düzenlemeden faydalanamamaktadırlar.

Bu sebeple, yaklaşık 26 bine yakın çalışanlarımız arasında ayrım yapılmıştır.

Aslında çözüm bellidir.

O da, bütün 4/B sözleşmeli çalışanlarımızın bir an önce KADROYA GEÇİRİLMELERİDİR.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, bütün 4/B sözleşmeli çalışanlarımızı kapsayacak yeni bir kanuni düzenleme için; MHP Grup Başkanvekili sayın Erkan Akçay ve Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi sayın Mustafa Kalaycı TBMM’deki odalarında ziyaret edilerek, taleplerimiz iletildi.

Ziyarette, Genel Başkanımız Nuri Ünal’a Genel Başkan Yardımcılarımız Hakan Paş, Atila Ayhan ve Mustafa Ünlü eşlik ettiler.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder