HABER DETAYLARI

FAHRİ KUR`AN KURSU ÖĞRETİCİLERİMİZE KADRO VERİLMELİDİR


Ülkemizin dört bir yanında halen görevde olan ve geçmiş dönemlerde Fahri Kur’an Kursu Öğreticiliği yapan hocalarımız Sendikamızı ziyaret ettiler.

Kadro taleplerini dile getirmek için Ankara’da ziyaretler gerçekleştireceklerini ifade eden Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerimiz, ilk ziyaretlerini Türk Diyanet Vakıf-Sen’e yaptıklarını ifade ettiler.

Yıllardır Diyanet İşleri Başkanlığında Kur’an’a ve milletimize hizmet ettiklerini ve kadroya geçmeyi beklediklerini söyleyerek, desteklerinden dolayı Türk Diyanet Vakıf-Sen’e teşekkür ettiler.

Genel Başkanımız Nuri Ünal, fahri Kur’an kursu öğreticilerine; ülkemizin dört bir yanından Ankara’ya Sendikamıza hoş geldiniz diyerek şunları söyledi:

Öncelikle geleceğimiz yavrularımıza ve yetişkin vatandaşlarımıza yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i, dinimiz İslam’ın emir ve yasaklarını, anne baba sevgi ve saygısını öğreten ve örnek olan Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerimiz kadroyu hak etmektedirler.

Sözleşmeli çalışanların kadroya geçişi için düzenlenen ve TBMM’de kabul edilerek Resmi Gazete’de yayımlanacak olan Kanun’a Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyımların kadroya geçirilmesi sağlanmıştır.

Kanunun hazırlanması, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ile Genel kurulda görüşülmesi sırasında, Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerimizin de kadroya geçirilmesi için, Sendika ve Türkiye Kamu-Sen olarak gerekli girişimlerde bulunduk. İnşaallah kadro alınıncaya kadar da mücadelemiz sizlerle birlikte sürecektir.  




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder