HABER DETAYLARI

KADİR GECESİ KURTULUŞUMUZA VESİLE OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın, 17 Nisan 2023 Pazartesi gününü Salı’ya bağlayan gece idrak edeceğimiz Kadir Gecesi mesajı:

Ünal; “Kur’an-ı Kerim’de adı geçen tek gece olan ve bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi, günahlarımızdan kurtuluşa, samimiyete ve ihlaslı bir hayata başlangıç olsun” diyerek sözlerine şöyle devam etti;

“Kur’an ayı olan Ramazan’ın son günlerine yaklaştık. Bir taraftan bayrama kavuşmanın sevincini yaşarken, bir taraftan da on bir ayın sultanını uğurlamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir gecesine kavuşmanın heyecanı içerisindeyiz.

Kur’an’ın indirildiği gece olan Kadir gecesini, gerektiği gibi karşılamak, idrak etmek ve manevi hazzını almak için özen gösterelim. Bu gecede yüce kitabımız Kur’an’ı okuyalım, anlamaya çalışalım, kulluğumuzun farkına vararak yaşantımızı yeniden düzenleyelim.

Son zamanlarda deprem ve sel gibi çeşitli afetlere maruz kaldık. Bu afetlerde vefat edenlere Yüce Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Kadir gecesinde ülkemizin, milletimizin, İslam aleminin ve bütün insanlığın afetlerden muhafaza olması için dualar edelim.

Kadir gecesinde kulluğumuzu gözden geçirerek, yaşantımızın muhasebesini yapalım. İşlenen günahlardan bağışlanma dileyerek, bir daha aynı hataları yapmamak üzere tövbe edelim. Kendimizden, ailemizden, çevremizden başlayarak, ahlaklı ve birbirinden emin bir toplumun oluşmasını sağlayalım.

Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) yaşantısını öğrenerek, O’nun güzel ahlakını kendimize örnek alalım ve yaşamaya çalışalım. Göz aydınlığımız olan çocuklarımıza yaşanabilir ve güzel bir gelecek hazırlayalım.

Tabiatı ve bütün canlıları birer emanet olarak koruyalım. Başımıza musibet gelmemesi için, kendi ellerimizle yapıp ettiklerimize dikkat edelim. Yanlış ve hayırsız işlerle uğraşmayalım. İnsanlığın huzuru, refahı ve esenliği için çalışalım.

Birbirimizi sevmekten, saygı duymaktan, yardımlaşma ve dayanışmadan vaz geçmeyelim. Hem kendimiz hem de bütün Müslümanlar için dualar edelim, dertleriyle dertlenelim. "Allah’ım! Sen affedicisin, ikram sahibisin, affetmeyi seversin, beni de affet." diye dua edelim.

Bu duygularla, bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecemizin milletimize, İslâm âlemine ve insanlığa huzur, esenlik ve kurtuluşa vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Deprem ve sel felaketlerinden etkilenen vatandaşlarımız başta olmak üzere, milletimizin birlik, dirlik ve beraberlik içerisinde bayrama ulaşmasını diliyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder