HABER DETAYLARI

ZALİMLER MUTLAKA KARŞILIĞINI GÖRÜR


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “11 Temmuz Srebrenitsa Soykırımını Uluslararası Düşünme ve Anma Günü” nedeniyle yazılı açıklamada bulundu;

Genel Başkan Ünal; “Srebrenitsa soykırımının 29. yılını acıyla anarken, merhum Aliya İzzetbegoviç’in “Ne yaparsanız yapın, ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır”  sözü ne kadar gerçeği yansıtmaktadır diyerek şunları söyledi:

“Tarihin en karanlık sayfalarından biri olan Srebrenitsa Soykırımı’nda hayatını kaybeden masum insanları rahmet ve dualarla anıyorum. İnsanlık suçu olan böyle soykırımların bir daha yaşanmamasını teenni ediyorum.

Soykırımlar ve insanlık suçları, yalnızca soykırıma uğrayan toplumu değil, bütün insanlığı etkiler ve hedef alır.

Ne acıdır ki; Avrupa’nın ortasında 29 yıl önce Srebrenitsa’da yaşanan vahşet, yıkım, katliam ve soykırımdan insanlık ders almamıştır. Bu suçların önlenmesine dair gerekli tedbir de alınmamıştır.

29 yıl sonra bugün, katilin milliyeti, coğrafyası ve adı farklı da olsa zulüm, vahşet ve soykırım mazlumlara karşı devam etmektedir.

Katil İsrail yönetiminin Filistin’de Gazze’de 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, insanlığın gözü önünde, aynı Bosna-Hersek’te Srebrenitsa’da olduğu gibi masum insanlara soykırımı ara vermeksizin devam etmektedir.

Srebrenitsa’da hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle anıyor, bu zulmü yapanları, destek olanları ve karşı durmayanları lanetliyorum.

BM Genel Kurulu, nasıl 11 Temmuz’u “Srebrenitsa Soykırımını Uluslararası Düşünme ve Anma Günü” ilan etti ise, 7 Ekim gününü de İsrail’in Filistin’de Gazze’de gerçekleştirmiş olduğu soykırıma karşı Gazze ile ilgili anma günü ilan etmelidir.

Bosna-Hersek, Srebrenitsa, Filistin, Gazze ve Doğu Türkistan başta olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun, insanlığa karşı suç ve savaş suçu işleyenleri telin ediyor, böyle acıların yaşanmaması için uluslararası toplumun, özellikle de kendilerini ileri ve medeni olduklarını iddia eden ülkelerin gerekli inisiyatifi almasını bekliyoruz.”

“Bunu hiç unutma evlat! Batı hiçbir zaman uygar olmamıştır ve bugünkü refahı;
devam edegelen sömürgeciliği, döktüğü kan, akıttığı gözyaşı ve
çektirdiği acılar üzerine kuruludur.”
Aliya İzzetbegoviç




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder