HABER DETAYLARI

36. BAŞKANLAR KURULU TOPLANTIMIZI YAPTIK


Türk Diyanet Vakıf-Sen 36. Başkanlar Kurulu Toplantısı interaktif olarak, kuruluşumuzun 23. yıl dönümünde 25 Temmuz 2024 Perşembe günü gerçekleştirildi.

Genel Başkan Yardımcılarımız, Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyelerimiz, Şube Başkanlarımız ve İl Temsilcilerimizin katıldığı toplantı Trabzon Şube Başkanımız Mehmet Odabaş’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duasıyla başladı.

Toplantının açılışında konuşan Genel Başkanımız Nuri Ünal sözlerine; Sendikamızın kuruluşunun 23. yıl dönümünü kutlayarak başladı.

“25 Temmuz 2001 tarihinde bizlere öncü olan Kurucu Genel Başkanımız merhum Tevfik Yüksel başta olmak üzere, vefat eden bütün teşkilat mensuplarımıza Yüce Allah’tan rahmet niyaz ediyorum diyerek, emekli olanlara sağlık, huzur ve mutluluklar” diledi.     

Genel Başkan Ünal özetle şöyle devam etti; “Ülkemizin dört bir yanında cefakarca, fedakarca ve her türlü olumsuzluklara karşı, canla başla mücadele eden siz kıymetli şube başkanlarımıza, il temsilcilerimize ve şahsınızda tüm temsilcilerimize teşekkür ediyor, üstün başarılar diliyorum.

15 Mayıs 2024 tarihi itibariyle Sendikamız Türk Diyanet Vakıf-Sen’in üye sayısı, geçen yıla göre artış göstererek 18.821’e ulaşmıştır. Emeği geçenlere, katkı sunanlara ve birbirinden değerli tüm üyelerimize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun.

Türk Diyanet Vakıf-Sen kuruluşundan bugüne, Türkiye Kamu-Sen bünyesinde önce ülkemiz anlayışıyla, ilkeli, kararlı, sorumlu ve ahlaklı sendikal anlayışını sürdürmektedir. İki üç kişi fazla üyemiz olsun diye, ilkemizden, ülkümüzden, hedeflerimizden ve ahlaki anlayışımızdan asla ve asla taviz vermedik ve veremeyiz. Böyle bir anlayışa destek olduğunuz, inandığınız ve uyguladığınız için sizleri kutluyorum.

En kısa sürede etkili olan Sendikamız Türk Diyanet Vakıf-Sen, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde tekrar yetkiyi almalıdır ve mutlaka alacaktır. Çalışmalarımız ve hazırlıklarımız da bu yöndedir.”

Genel Başkan Ünal, teşkilat çalışmaları ve güncel konularla ilgili bilgiler vererek sözlerini tamamladı.

Toplantıda; Genel Başkan Yardımcılarımız, Şube Başkanlarımız ve İl Temsilcilerimiz söz alarak görüş ve önerilerini dile getirdiler, çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Toplantı sonunda Genel Başkan Ünal, Türk Diyanet Vakıf-Sen’in 23. yıl dönümünü tekraren kutlayarak, yetki yolunda Teşkilatımızın tüm temsilcilerine başarılar diledi.    

 

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN 36. BAŞKANLAR KURULU
SONUÇ BİLDİRGESİ

25 TEMMUZ 2024 – ANKARA

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Merkez Yönetim ve Denetleme Kurulu, Şube Başkanları ve İl Temsilcileri ile birlikte 36. Başkanlar Kurulu Toplantısını, kuruluşumuzun 23. yıl dönümünde interaktif olarak gerçekleştirdi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Başkanlar Kurulu “Hak Arama Mücadelesinde 23. Yıl” temasıyla aşağıdaki konuları görüşerek kamuoyuyla paylaşmıştır.

- Türk Diyanet Vakıf-Sen; kurulduğu 25 Temmuz 2001 tarihinden itibaren, ilkesinden, ülküsünden, hedeflerinden ve ahlaklı duruşundan vaz geçmeden, emin adımlarla yetkili olmak için yoluna devam etmektedir.

- Ülkemizin birliği, milletimizin dirliği, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın huzurlu ve mutlu olması için, dün olduğu gibi, bugün de yılmadan ve yorulmadan çalışmalarını sürdürmektedir.

- Türk Diyanet Vakıf-Sen Başkanlar Kurulu; 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren katil İsrail’in, Filistin’de Gazze’de uyguladığı vahşeti, katliamı ve soykırımı lanetlemektedir. Zulüm bir an önce durdurulmalıdır.

- Filistin’li Gazze’li Müslümanların, mazlumların yanında ve katil İsrail'in karşısında olduğumuzu bir kez daha güçlü bir şekilde ilan ediyoruz.

- Katil Çin tarafından kamuoyundan gizli olarak, soykırıma tabi tutulan Doğu Türkistan’daki soydaşlarımızın bir an önce hürriyetlerine kavuşmasını bekliyoruz. Bağımsız Doğu Türkistan kurulana dek mücadelelerinde destekçileri olduğumuzu gür bir şekilde haykırıyoruz.

- Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, 3 Mart 1924 tarihinde kurularak bizlere emanet edilen güzide kurumumuz Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 100. kuruluş yıldönümü kutlu olsun.

-  Son günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı ve din görevlilerimize yönelik asılsız, mesnetsiz ve incitici yayınları yapanları şiddetle kınıyor, ilgilerden özür beklediğimizi ifade ediyoruz.

- Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kurumsal yapısına zarar verecek her türlü eylem ve söylemin karşısındayız. Diyanet’i yıpratmanın ülkemize ve milletimize de ihanet ile eşdeğer olduğunu ifade ediyoruz.

- Basılı, görsel ve sosyal medya ortamlarında yetkisiz, bilgisiz ve art niyetli kişilerin din, Diyanet ve din görevlileri adına yanıltıcı ve ayrıştırıcı açıklamalarına karşı gerekli önlemlerin alınmasını Diyanet yetkililerinden bekliyoruz.

- Kurum saygınlığı için, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın özellikle idarecileri başta olmak üzere, tüm personelinin ve sendikalarının kurum aidiyetini öncelemeleri gerekmektedir.   

- Çalışma barışı, huzuru ve çalışanlarımızın verimi için Diyanet ve Vakıflar’da tüm iş ve işlemlerde liyakat esas alınarak, hakkaniyet ve tarafsızlık anlayışı ile davranmalıdır.

-  1.Dereceye gelmiş bütün kamu çalışanlarına 3600 Ek Gösterge verilmelidir.

- Din görevlilerinin yer değişikliği işlemleri yeniden değerlendirilmeli, MBSTS kaldırılarak, yer değişikliği-nakil işlemleri, günün şartlarına göre düzenlemelidir.

- Kiraların aşırı artışı sebebiyle Vakıflar çalışanlarının ve din görevlilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için, lojman problemi çözüme kavuşturulmalıdır.

- Banka promosyonlar günün şartlarına ve ekonomik gelişmelere orantılı olarak artırılmalıdır.

- Vekil İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımların aylık ücretleri ile ilgili yasal düzenleme yapılmalıdır. Fahri Kur'an Kursu öğreticilerinin şartları iyileştirilmelidir.

- Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın ve emeklilerimizin özlük, sosyal ve diğer haklarının iyileştirilmesi için mücadelemiz güçlü bir şekilde sürecektir.

- Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak; Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın bütün problemlerinin çözümü için, yol göstermeye ve katkı sunmaya devam edecektir.  Başkanlar Kurulu; Diyanet ve Vakıflar çalışanlarının gerçek dostu, ilkeli adresi “ETKİ”li Sendikamız Türk Diyanet Vakıf-Sen’in “YETKİ”li olması için var gücüyle çalışacaktır.

- Türk Diyanet Vakıf-Sen; bizim ilkemiz, önce ülkemiz anlayışıyla, ilkeli, kararlı, sorumlu ve ahlaklı sendikacılığın öncüsü olmaya devam edecektir.

23. yıl dönümümüzde katkılarını esirgemeyen değerli üyelerimize, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımıza, emeklilerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder