HABER DETAYLARI

MEVLİD KANDİLİ KUTLU OLSUN


“Bütün dertlilerin dermanı sensin,

Cümle âlemlerin sultanı sensin.”

“Sevgili Peygamberimiz’in (sas) örnek hayatı bizlere rehber olsun.”

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; 14 Eylül 2024 Cumartesi günü idrak edeceğimiz, Mevlid Kandili nedeniyle yazılı açıklamada bulundu:

Peygamberimiz Efendimiz’in (sas) dünyayı teşrifleri, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, güçlünün hep haklı olduğu bir döneme rastlamıştır.

Asırlar sonra, günümüz de de masum çocukların vahşice katledilmesine, istismara uğramasına ne acıdır ki şahitlik ediyoruz.

Huzurla, birlikte, kardeşçe ve beraberce yaşayabilmenin yolu bellidir. Bunun için, Sevgili Peygamberimiz’in (sas) örnek şahsiyetini, hayatını ve ahlakını kendimize rehber edinebilmeliyiz. Birbirine inanan, güvenen ve saygı duyan anlayışı hakim kılmalıyız.

“Allah’ın Resûlünde güzel bir örneklik vardır” emri gereği, Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) örnek hayatını tekrar okumalı, okutmalı, anlamalı, anlatmalı ve yaşamaya çalışmalıyız.

Günümüzde en çok ihtiyacımız olan ve Sevgili Peygamberimizin (sas) “Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim.” sözü gereği, güzel ahlaklı ve şahsiyetli insan olabilmenin yolları bulunmalıdır.

Çocuklarımızdan başlayarak, bütün toplumun şefkatli, merhametli, affedici, yardımlaşmayı seven, hoşgörülü ve nezaketli davranmaları sağlanmalıdır. Sadece sözde değil, özümüzle, yaşayışımızla ve bütün hayatımızla Sevgili Peygamberimizi (sas) örnek alabilmeliyiz.

İdrak edeceğimiz Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftası; bizler için de bir fırsat olmalıdır. İnsanların birbirinden üstünlüğünün sadece ve sadece takvada olduğunu unutmamalıyız. Kişilerin ve toplumların maddi ve manevi sıkıntılardan ve bunalımlardan kurtulmasının en önemli reçetesi Hz. Peygamberimizin (sas) örnek yaşayışıdır. Çocuklar, canlılar ve tabiat Yüce Allah’ın (cc) bizlere birer emaneti olduğu unutulmamalıdır. Emanete ihanet edilmemelidir.

Masum çocukların ve korumasız canlıların her yerde güvende olmasını, Doğu Türkistan, Gazze ve dünyanın neresinde olursa olsun kan, gözyaşı, katliam ve soykırımların son bulmasını diliyorum. 

Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftasının, Sevgili Peygamberimiz’in (sas) örnek ahlakı ile ahlaklanmamıza, O’nu anlayabilmemize, yaşantısını hayatımıza tatbik edebilmemize vesile olmasını Yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyor, milletimizin ve İslam aleminin Mevlid kandilini kutluyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder