HABER DETAYLARI

HATAY`DA ÜYELERİMİZLE BULUŞTUK


Genel Başkanımız Nuri Ünal, Genel Başkan Yardımcılarımız Hilmi Şanlı ve Ali Tuna Hatay Şubemizin düzenlemiş olduğu istişare toplantılarına katıldılar.

Açılış konuşmalarını Hatay Şube Başkanımız Sebahattin Sağlam yaptı. Sebahattin Sağlam, Hatay Şubemizin çalışmaları hakkında ve gelecek çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Genel Başkan Yardımcılarımız Hilmi Şanlı ve Ali Tuna’nın selamlama konuşmalarının ardından, Merhum Bekir Sağlam’ı yad ederek sözlerine başlayan Genel Başkanımız Nuri Ünal; “Türkiye Kamu-Sen, Türk Diyanet Vakıf-Sen ve üye Sendikalarımızın ülkemize ve çalışanlarımıza kalıcı hizmetler yapmak için mücadele ettiklerini” dile getirdi.

Genel Başkan Ünal; “Toplantımızın ve yapacağımız bütün işlerimizin hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Ülkemize, milletimize ve en güzide kurumların başında olan Diyanetimize hizmet etmek için çıktığımız sendikal çalışmalarda, desteklerinizden ve katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.

6 Şubat depreminde hayatını kaybeden Hatay İl Müftümüz Ömer Faruk Bilgili, Türkiye Kamu-Sen Hatay il Temsilcimiz Hayri Şahin başta olmak üzere, Teşkilatımızın mensuplarını ve tüm vatandaşlarımızı rahmet ve dualarla yad ediyorum. Yaralananlara acil ve kalıcı şifalar diliyorum. Yüce Allah bir daha ülkemize, milletimize ve İslam alemine hiçbir afet ve keder yaşatmasın.

Bizler, Diyanet İşleri Başkanlığımızın kuruluş felsefesini zedelemeden, sendikal faaliyetler içerisindeyiz. Bizlere düşen görev bir, beraber, bütün ve birlikte olmaktır. Farklı düşüncelerimiz, farklı sendikal tercihlerimiz olabilir, ancak bunların hiçbiri bizim Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olmamızın önüne asla geçmemelidir.

Bizlerin bir tane derdi vardır. O da milletimize layıkıyla hizmet edebilmektir. Bizler Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, ‘bizim ilkemiz önce ülkemiz’ anlayışı ile kurulmuş bir teşkilattır. Kuruluşumuzdan beri hep söylediğimiz ve asla taviz vermediğimiz ilkeli, kararlı, sorumlu ama hepsinden önemlisi ahlaklı bir sendikal faaliyet içerisinde olduk. Allah’ın izni, sizlerin destek ve duaları ile inşallah, bundan sonra da aynı anlayışla yürüyeceğiz.

Bizler; ayrıştırmanın, kutuplaşmanın, birbiri ile kavganın değil, birliğin, dirliğin ve iriliğin tarafıyız. Bizim bakışımıza göre sendikal faaliyetler birer araçtır. Bu aracı doğru ve güzel kullanarak hizmet edebilmektir. Sendikaların varlığı hizmet ettiği sürece bir değer ifade eder. Türk Diyanet Vakıf Sen kuruluşundan beri hep bu anlayışla olaylara bakmıştır. Biz yetkili sendika, yetkili konfederasyon olmasak da bugün, o duruşumuzla etkili sendika, etkili konfederasyon olarak bütün çalışanların gönlünde taht kurmuş bir sendikayız. Bizler elbette ki özlük ve sosyal haklarımızın iyileştirilmesi için çaba sarf ediyoruz.  Biz Türk Diyanet Vakıf-Sen ve üyesi olduğumuz Türkiye Kamu-Sen olarak çalışanlarımızın tamamının problemleri ne ise, buna vakıf insanlarız, buna vakıf bir teşkilatız. Problemlerin giderilmesi için de her ortamda üzerimize düşeni yapıyoruz.

İnşaallah doğru tercihin adı, Diyanet çalışanlarının gerçek temsilcisi olan Türk Diyanet Vakıf-Sen’imizi Hatay’da en kısa zamanda yetkili sendika yapacağınıza inancım tamdır.

Yaşadığımız depremlerde vefat eden görevlilerimizi ve bütün vatandaşlarımızı tekrar rahmetle yâd ediyorum. En kısa sürede kamu görevlilerimizin ve vatandaşlarımızın barınma sorunu başta olmak üzere karşılaştıkları diğer sıkıntıların giderilmesi için yapılan çalışmaları desteklediğimizi bir kez daha ifade ediyorum. Yüce Allah, vatanımızı milletimizi bütün kötülüklerden ve felaketlerden muhafaza eylesin.”

Var Olsun Türk Diyanet Vakıf-Sen, Var Olsun Türkiye Kamu-Sen.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder