HABER DETAYLARI

HİCRİ 1442. YIL SIHHAT VE HUZURA VESİLE OLSUN


 

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın “Hicri 1442. Yıl” mesajı

20 Ağustos 2020 Perşembe, Hicri 1 Muharrem 1442.

Tarihte yaşanan bazı günler ve aylar unutulmaz. Hicret hadisesi de müslümanlar için önemli, özel bir zaman dilimi ve dönüm noktasıdır. Unutulmayacak günlerden biridir. Hicret ile, tarihte yeni bir sayfa açılmıştır ve müslümanlar için bir milat olmuştur.

Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (sas) yaşadığı Mekke şehrinden, Medine’ye hicret etmek zorunda kalmıştı. Efendimizin (sas) hicreti, sadece İslam tarihi açısından değil, insanlık tarihi için de bir dönüm noktası olmuştur.

Doğdukları, yaşadıkları ve yurt yaptıkları Mekke’den göç eden müslümanlar  “Muhacir” olmuşlardı. Muhacir olanlara evlerini, gönüllerini açan ve yardım eden müslümanlar ise “Ensar” olmuşlardı. Bu kardeşlik anlayışı sadece o güne değil, bugünlere ve yarınlara da örnek olmuş ve olmaya devam edecektir.

Hicret; maddi olarak gördükleri zulümden, dışlamadan, ayrıştırmadan, evinden, ana baba ve çocuklarından, yuvasından, sahip olduklarından ayrılmaktır.

Hicretten ve muhacirlikten kasıt, Sevgili Peygamberimiz’in (sas) buyurduğu gibi “Allah’ın yasakladığı kötülük ve günahları terk eden kimsedir.” İşlenen hata ve günahları terk edebilme, hayra ve doğrulukları yayabilmektir.

Bugün dünyanın her yanında, insanlık onurunu ayaklar altına alan davranışlarla karşı karşıyayız. Vahşet, güçsüzü yok etme, hatta soykırıma varan olaylara her gün şahit oluyoruz. Böyle bir zaman diliminde hicret, muhacir ve ensar kavramları ayrı bir anlam kazanmaktadır.

İnsanlık olarak salgınla mücadele ettiğimiz şu günlerde, doğruya, samimiyete, birlikteliğe, yardımlaşmaya ve kardeşliğe kısacası en şerefli varlık olan insanlığa hicret etmemiz gerekmektedir.

Bu vesileyle, Hicri 1442 senesinin üyelerimize, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımıza, teşkilatlarımıza, milletimize, ülkemiz ve bütün İslam alemine hayırlara, sağlık ve huzura vesile olmasını Yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyorum.

 




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder