HABER DETAYLARI

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN


30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın
“30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. Yıldönümü” mesajı

Enbiya yurdu bu toprak; şüheda burcu bu yer
Bir yıkık türbesinin üstüne, Mevla titrer.”

(Mehmet Akif Ersoy)

Sultan Alparslan’ın 26 Ağustos 1071’de Malazgirt’te başlattığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 30 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz ile taçlandırdığı zaferlerle, Anadolu’nun ebediyen Türk vatanı oluşu kalıcı olarak sağlanmıştır.

Vatanın, toprağın, istiklalin ve bayrağın kıymetini çok iyi bilen ecdadımız, bu cennet vatan topraklarını bizlere emanet edebilmek için, her türlü fedakârlığı yapmışlardır. Kahramanca canlarını ve mübarek kanlarını seve seve vermişler, yine de vatan topraklarını düşmana çiğnetmemişlerdir.

Halit Fahri Ozansoy’un;
“Ey ana toprağı, ey Anadolu,
Açıldı önünde terakki yolu.
Hamdolsun her yanın bereket dolu,
Cennette bir yeşil meydan gibisin.”

Dizelerinde de belirttiği gibi; Anadolu coğrafyası, gerçekten mübarek bir vatan toprağıdır. Her yanı ayrı bir özellik ve güzelliklerle doludur. Bizlere düşen de ülkemizin gelişmesi ve güçlenmesi için çalışmaktır. Gelecek nesillere daha güçlü bir vatan bırakmaktır.

Bizim; vatanımız, bayrağımız ve Devletimiz birdir. Aramızdaki birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirerek, yüreklerimizin toplu vurmasını sağlamalıyız. Bizi bize düşürmeye ve ayrıştırmaya çalışanlara asla ve asla fırsat vermemeliyiz. Emperyalist devletlerin ve kuklalarının oyunlarına dikkat edelim. Vatanımızın her karış toprağının, her çakıl taşının üzerine öylesine titreyelim ki, bölmek ve parçalamak isteyenlerin hain emelleri boşa çıkarılsın.

Çünkü başka TÜRKİYE yok.

Merhum Akif’in
“Hem vatan gitti mi, yoktur size bir başka vatan,
Çünki mîrasyedi sâil, kovulur her kapıdan!”

Dizeleri vatana ve Devlete sahip çıkmamızı çok güzel özetlemiştir.

Büyük Taarruzun 98. yıldönümünde, mübarek vatan topraklarımızı bizlere emanet eden, Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

30 Ağustos şanlı Zafer Bayramımız kutlu olsun.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder