HABER DETAYLARI

29. BAŞKANLAR KURULUMUZU GERÇEKLEŞTİRDİK.


Türk Diyanet Vakıf-Sen 29. Başkanlar Kurulu Toplantısı, Genel Başkan Nuri Ünal’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

15 Haziran 2021 Salı günü gerçekleştirilen toplantı salgın nedeniyle telekonferans yöntemiyle yapıldı.

Toplantıya Genel Başkan Yardımcılarımız, Şube Başkanlarımız ve İl Temsilcilerimiz katıldı.

Genel Başkan Nuri Ünal, açılışta yaptığı konuşmada; 24 Aralık 2020 tarihinde yapılan 28. Başkanlar Kurulu Toplantısından bugüne kadar gelinen süreci değerlendirdi.

2021 üye sayılarının değerlendirilmesi, toplu sözleşme hazırlıkları, gelecek dönemde yapılacak faaliyetler ve güncel konularla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Covid-19 salgını sürecinde hem görevinin başında, hem de Vefa Destek gibi ekiplerde hizmet eden bütün çalışanlara teşekkür etti.

Genel Başkan Ünal özetle şunları vurguladı; “Her türlü zorluk, engelleme ve olumsuzluklara rağmen ilk dört sendika içerisinde üye sayısını artıran Türk Diyanet Vakıf-Sen olmuştur. Geçen yıla göre 817 üye sayısı arttırarak 14.045 üyeye ulaştık. Bunun için Şube Başkanı ve İl Temsilcilerimiz başta olmak üzere bütün temsilcilerimize ve kıymetli üyelerimize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.

İlkeli, kararlı, sorumlu ve ahlaklı bir sendikal anlayışımız neticesinde, en kısa sürede yetkili sendika olarak hak ettiğimiz yere geleceğiz. Buna inancımız tamdır.

Çalışanlarımızın problemleri, Diyanet ve Vakıflar kurumlarının iş ve işleyişleri ile yurtiçi ve yurtdışında yaşanan güncel konularla ilgili Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.

6. Dönem Toplu Sözleşme sürecine de ciddi bir şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Diyanet ve Vakıflar çalışanlarının her alanda sesi, sözü ve sözcüsü olmaya devam ediyoruz. 3600 ek göstergenin hayata geçirilmesi, 4/B Sözleşmeli çalışanların ve Vekil İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ile Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerinin kadroya geçirilmeleri bir an önce sağlanması için her türlü girişimde bulunuyoruz. Hizmetli, şoför, memur, VHKİ, teknisyen, şef, uzman, murakıp, vaiz, aşçı, bekçi, mimar, avukat, tekniker gibi bütün unvanlarda hizmet eden çalışanlarımızın talepleri ve problemlerinin çözümü için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Katılım Bankalarının Müftülüklerimize karşı tavırlarına karşı çıkıyoruz.

Kısaca, bütün problemlerin çözüm yolunun Türk Diyanet Vakıf-Sen ve Türkiye Kamu-Sen olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”

Ardından, Şube Başkanlarımız, İl Temsilcilerimiz ve Genel Başkan Yardımcılarımız da söz alarak görüş, öneri ve düşüncelerini dile getirdiler.

Toplantının kapanışında değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Ünal, “Toplantımızın hayırlara vesile olmasını dileyerek, 14.045 üyemize ayrı ayrı teşekkürlerimi ve selamlarımı iletiyorum. Salgının bir an önce bitmesini ve yüz yüze toplantılarımızı yapmamızı Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Türk Diyanet Vakıf-Sen varsa çare vardır. Türkiye Kamu-Sen varsa ümit bitmez” dedi.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*




 


 


 
 

Gönder