HABER DETAYLARI

29. BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRGESİ


TÜRK DİYANET VAKIF-SEN
29. BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI
SONUÇ BİLDİRGESİ
(15 Haziran 2021)

 

Türk Diyanet Vakıf-Sen 29. Başkanlar Kurulu Toplantısı, Genel Başkanımız Nuri Ünal’ın başkanlığında, Genel Başkan Yardımcılarımız, Şube Başkanlarımız ve İl Temsilcilerimizin katılımıyla 15 Haziran 2021 Salı günü video konferans yöntemiyle gerçekleştirilmiştir.

Başkanlar Kurulu Toplantısında; 15 Mayıs 2021 üye sayılarının değerlendirilmesi, 6. dönem (2022-2023 yıllarını kapsayacak) toplu sözleşme hazırlıkları, gelecek dönem yapılacak faaliyetler ve güncel konular değerlendirilmiştir.

Toplantı sonucunda hazırlanan Türk Diyanet Vakıf-Sen 29. Başkanlar Kurulu Toplantısı Sonuç Bildirgesini Diyanet ve Vakıflar çalışanlarının ve kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz:

1- Bir yıldan fazladır dünyada olduğu gibi, ülkemizde de görülen Covid-19 salgınının önlenmesi ve tamamen bitirilmesi için, Sağlık Bakanlığı’nın organizesinde Devletimizin uygulamaya koyduğu tedbirler desteklenmiştir. Bundan böyle de, milletimize hizmet yolunda üzerimize düşen görevler yapılmaya devam edilecektir.

2- Bu zorlu zaman diliminde, vatandaşlarımıza din hizmeti sunan, aynı zamanda Vefa Destek vb. ekiplerde görev yapan bütün Diyanet çalışanlarımız her türlü övgüye layıktır.

3- Her zaman vurguladığımız gibi, her düzeydeki kurum yöneticilerinin, çalışanlar arasında adalet, hakkaniyet, sevgi, şefkat ve eşit davranmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.

4 – Sayın Cumhurbaşkanımızın yaklaşık üç yıl önce vermiş olduğu, Din görevlilerine 3600 ek gösterge sözü, Diyanet ve Vakıflar çalışanları, emeklileri ve bütün kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde geciktirilmeden hayata geçirilmelidir.

5 – Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü yöneticileri, iş ve işlemlerin verimli olabilmesi, işleyişlerdeki hataların en aza indirilebilmesi için, mevzuat değişikliği ve düzenlemelerinde istişareye önem verilmelidir.

6 - 4/B Sözleşmeli personelin problemleri gün geçtikçe artmaktadır. Bu itibarla acilen kadro talepleri için gerekli çalışma bitirilmelidir.

7 - Diyanet İşleri Başkanlığı’nın maaş ödemelerinin, katılım bankaları ile yapılması tavsiyesi müftülüklerde olumsuzluklar ortaya çıkarmıştır. Personel ile idareciler karşı karşıya gelmektedir. Katılım bankalarının yetkililerinin kurumumuza yönelik olumsuz tavırlarını asla ve asla kabul etmiyoruz. Konu ile ilgili değişik zamanlarda yazdığımız yazıların değerlendirilmesini bekliyoruz.

8 - Milletimizin göz bebeği olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kurumsal kimliğine, söz, yazı ve davranışlarıyla hiç kimse zarar vermemelidir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı günlük tartışma alanına ne sebeple olursa olsun kimse sürüklememelidir.

9 – Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanlarının emekleri değerlidir. Kurumun bugünlerine gelmesinde katkısı olan personel atamalarda öncelikli olarak değerlendirilmelidir.

10- Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri, Vekil İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımların çağrısına kulak verilmelidir. Mağduriyetleri ortadan kaldırılmalı ve kadroya alınmalıdırlar.

11- Türk Diyanet Vakıf-Sen, ülkemizin iki güzide kurumu Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yarınlara daha güçlü, verimli ve çalışanlarının problemlerinin çözüme kavuşması için, çalışmalarını en üst seviyede sürdürmeye devam edecektir.

12 – Türk Diyanet Vakıf-Sen, 6. Dönem Toplu Sözleşme hazırlıklarını sürdürmekte, unvan ayrımı gözetmeksizin, cefakarca görev yapan Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın ve emeklilerinin tamamının problemlerinin çözüme kavuşması için Türkiye Kamu-Sen ile birlikte gerekli çalışmaları yapmaya devam edecektir.

13 – Hizmet kolumuzda bulunan ilk dört sendika arasında, üye sayısını artıran tek sendika olan Türk Diyanet Vakıf-Sen’imizin bütün temsilcilerine ve 14.045 kıymetli üyesine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

14- Türk Diyanet Vakıf-Sen Başkanlar Kurulu olarak; kuruluş ilkemiz ve hedefimizden ayrılmadan sorumlu, kararlı, etkili ve en önemlisi ahlaklı sendikacılığın öncüsü ve örnekliğini sürdürmeye devam edeceğimizi güçlü bir şekilde tekrar vurguluyoruz.

Üyelerimize, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder