HABER DETAYLARI

ORMANLARIMIZI YAKMAK GELECEĞİMİZİ YOK ETMEKTİR


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, cennet vatan ülkemizin değişik il, ilçe ve köylerinde eş zamanlı çıkan ve milletimizi üzüntüye sevk eden, yaralayan orman yangınlarına dair mesaj yayınladı.

“Ormanlarımızı yakmak geleceğimizi yok etmektir” diyen Genel Başkan Ünal, “Ormanlarımızı ve tabiattaki canlıları yakarak yok edenler, geciktirilmeden yakalanmalı ve hak ettikleri en ağır cezaya bir an önce çarptırılmalıdır” dedi.

Genel Başkan Nuri Ünal mesajında şunları söyledi; “Karadeniz bölgesinde sel ve heyelanın yaraları sarılırken, özellikle Akdeniz bölgesinde başlayan orman yangınlarıyla bir kez daha üzüntü yaşıyoruz. Yılların birikimi olan doğal varlığımız ağaçlar ve ormanlarımız, içerisinde bulunan çeşit çeşit hayvanlar ve ender bulunan bitki örtülerimiz yok oluyor.

Aynı zamanda ve ülkemizin dört bir yanında bu yangınların ortaya çıkması, kasıt olduğunu ortaya koymaktadır. İnsanımızın canına, malına, tabiata ve canlılara zarar veren kim ve kimler varsa yakalanmalıdır. Gerekli ve en ağır ceza verilmelidir. Devletimiz bunu yapacak güçtedir.

Cana, mala, ormanlarımıza ve hayvanlara bilerek zarar verenleri şiddetle ve nefretle lanetliyorum.

Sel, deprem, heyelan ve özellikle yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar niyaz ediyorum. Mağdur olan bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Yangına müdahalenin en başında görev yapan bütün çalışanlara, üstün başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Allah güç versin.

İnancımız odur ki, büyük Milletimiz bu zorlukların üstesinden gelecek güçtedir. Hainlik yapanlar, cana ve mala kastedenler, fitne fesat çıkarmak isteyenler, korumasız hayvanları vahşice yakanlar iki dünyada da zalimliklerinin cezasını çekeceklerdir.

Sağduyuyla, birlik ve beraberlik anlayışıyla yeniden ağaçlarımızı dikerek, ormanlarımızın oluşmasını, çeşitli bitki örtülerinin yeniden yeşermesini ve hayvanların çoğalmasını sağlayabiliriz.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, bizim ilkemiz önce ülkemiz anlayışıyla, bütün üyelerimizle birlikte, sorumluluk duygusuyla hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum.

Yüce Allah ülkemizi ve milletimizi iç ve dış bütün hainliklerden, saldırılardan, afetlerden ve kötü niyetlilerden muhafaza eylesin.

Gün birlik ve beraberlik günüdür."




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder