HABER DETAYLARI

REGAİB KANDİLİ MÜBAREK OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın Regaib Gecesi mesajı;

“Üç ayların başlangıcı olan Regaib gecesini gerektiği gibi idrak etmeliyiz. Allah’tan af ve mağfiret dilemeliyiz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sas) “Allah'ım Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur” diye dua etmiştir. Bizler de aynı niyazda bulunarak, manevi alanda kendimizi yenilemeliyiz.

Bitmez tükenmez dünya hırslarından biraz olsun uzaklaşarak, günahlardan pişmanlık duyarak ve bir daha o hataları yapmamak üzere söz vermeliyiz.

Regaib gecesi, İslam'ın güzel ahlakının yaşanması ve yaygınlaştırılması için herkesin seferber olması gerekmektedir.  İnsanlık, kötülüklerin öne çıkarıldığı zaman dilimini yaşamaktadır. Güzel duyguların, hayrın, merhametin, yardımlaşma ve faziletin yaygınlaştırılması hepimizin görevi olmalıdır. Kardeşlik duyguları güçlendirilmelidir. Kendi gelecekleri için, başkalarını yok etme anlayışına fırsat verilmemelidir.

Merhum Akif’in cahiliye dönemini tarif ettiği;
“Sırtlanları geçmişti beşer yırtıcılıkta;
Dişsiz mi bir insan, onu kardeşleri yerdi!”

Mısralarını üzülerek söylemek gerekir ki günümüzde yaşamaktayız. Müslüman nüfusların çoğunlukta olduğu ülkelerde, bir türlü kan, vahşet, yokluk, sürgün gibi insanlık dışı olaylar artarak devam etmektedir. Afetler, salgınlar ve insanların kendi elleriyle yaptıkları zulümlerin son bulması için samimiyetle gerektiği gibi çalışmalı, gayret etmeli ve dua etmeliyiz.

Regaib gecesinin, ülkemiz, milletimiz, İslam alemi ve bütün insanlık için hayırlara vesile olacak bir zaman dilimi olmasını yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyorum. Regaib gecenizi tebrik ediyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder