HABER DETAYLARI

GENEL BAŞKANIMIZ NURİ ÜNAL ÇORUM`DA


Genel Başkanımız Nuri Ünal, Çorum programı kapsamında Kargı Kaymakamı Taha Soydaş, Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Milliyetçi Hareket Partisi Çorum İl Başkanı Agah Karapıçak, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Selim Aydın, Kargı İlçe Müftülüğü, İskilip İlçe Müftülüğü ve Bayat İlçe Müftülüğünü ziyaret etti. Ziyaretlerde, “Sendikal faaliyetler ve güncel konular ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, sendikaları bir araç olarak gördüklerini ve asıl olanın Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve çalışanlarının her alanda en ileri düzeyde olması için çalıştıklarını belirtti.”

Ziyaretlerde; Genel Başkanımız Nuri Ünal'a, Türk Diyanet Vakıf-Sen bir önceki dönem Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Ünlü, Çorum Şube Başkanımız Tuygun Hoşnut, Ankara 3 Nolu Şube Başkanımız Ali Tuna, Çorum Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz ve İlçe Temsilcilerimiz eşlik ettiler.

Ziyaretlerin ardından; çalışanlarımızın aylık toplantılarına katılan Genel Başkanımız;

“Türk Diyanet Vakıf-Sen’in Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu’na üye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanlarının ortak, ekonomik, sosyal ve mesleki hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi için 2001 yılında kurulmuş bir sendika olduğunu belirterek “Sendikamız; çalışanların hak ve menfaatlerinin korunması yanında, yeni hakların alınması için de çalışmaktadır. Sadece üyelerimizin değil, bütün kamu çalışanlarının problemlerinin giderilmesi için çaba sarf etmektedir. Aynı zamanda, ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri de yakından takip ederek, düşüncelerini üyeleri ve kamuoyuyla paylaşmaktadır.

Önceliğimiz; Devletimizin ve milletimizin birliği bütünlüğü ve geleceğidir. İstiklal ve istikbalimizin sembolü ay yıldızlı al bayrağımızın nazlı nazlı dalgalanmasıdır. Ezanlarımızın beş vakit gök semalara okunmasıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar genel Müdürlüğü gibi güzide iki kurumumuzun her alanda en üst seviyede olmasıdır. Çalışanlarımızın huzuru, mutluluğu, üretkenliği ve refahıdır” diye konuştu.

Türk Diyanet Vakıf-Sen’in ilkeli, kararlı ve ahlaklı bir sendikacılık yaptığın dile getiren Ünal, “Sendikacılığı hizmette yarış olarak görmektedir. Yetkili olmamasına rağmen her alanda etkin ve etkili bir sendikadır. Kamu çalışanları arasında huzurun ve verimliliğin olması için; atama, nakil ve görevde yükselmede kamu çalışanlarının liyakat, ehliyet, bilgi, beceri ve adalet anlayışı içerisinde istihdam edilmesi gereklidir. Hak eden çalışanın hak ettiği yere, kendi hakkıyla gelebileceği bir sistemin oluşması mutlaka sağlanmalıdır.

İki üye fazla olsun diye; insani, vicdani ve ahlaki hiçbir değer tanımadan sendikacılık yapanlar hem sendikal harekete hem de hak arama mücadelesine ihanet etmektedirler. Siyasi veya idari baskı yaparak sendikacılık yaptıklarını zannedenler, şunu unutmasınlar ki vebalden ve kul hakkından kurtulamayacaklardır. Böyle bir anlayışı asla ve asla kabul edemeyiz.

Özellikle de Diyanet ve Vakıf hizmetleri kolunda faaliyet gösteren sendikalar, ahlaklı, vicdanlı ve örnek bir sendikal çalışma yapmakla mükelleftir. Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak; kurulduğumuz günden itibaren bu anlayış içerisinde faaliyetlerimizi yürütmekteyiz ve bu ilkelerden asla taviz vermeden mücadelemiz devam edecektir” diye konuştu.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder