HABER DETAYLARI

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu.

“Birlikteliğin ve beraberliğin öznesi kadınlarımızın bu önemli günü kutlu olsun” diyen Genel Başkan Ünal şunları söyledi;

“Nezaketin, nezafetin ve nezahetin timsali olan kadınlarımızın ellerinin değdiği yer farklı olur. Onların bulunduğu ortamda saygı, sevgi ve şefkat hakim hale gelir.

Göz nurumuz ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesi onların sayesinde olur. Yavrularımızın tertemiz dimağlarını, ilmek ilmek sevgiyle işleyerek yarınları inşa ederler.

Kadınlarımız, toplumun ayakta diri bir şekilde kalmasını, ailenin güvenle yaşamasını ve güçlü kalmasını sağlar.

Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (sas) kız çocuklarının diri diri gömüldüğü bir zaman diliminde, “Kadınlarınıza karşı iyi davranınız” kutlu mesajıyla, kadına gerçek değeri ortaya koymuştur.

Aziz Milletimiz her dönemde kadını baş tacı yapmış, onu toplumun en güçlü unsuru olarak kabul etmiş ve öyle davranmıştır.

Günümüzde ise kadın cinayetlerinin ve kadına şiddetin arttığına üzülerek şahit olmaktayız. Anne olarak kucaklayan, sarıp sarmalayan, işyerinde çalışan, kısaca toplumun her alanında saygın bir yeri olan kadınlarımıza hak ettikleri değer verilmelidir.

Özellikle, 6 Şubat 2023 tarihinde ve sonrasında yaşadığımız depremlerde de kadınlarımızın fedakarlıklarına hep birlikte şahit olduk. Çocuğuna zarar gelmesin, ona bir şey olmasın diye kendisini feda eden birçok kadına rast geldik.

Bu vesileyle, depremlerde hayatını kaybeden bütün kadınlarımıza ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil ve kalıcı şifa diliyorum. O zor şartlarda, çadırlarda ve konteynerlerde ailesini bir arada tutmak için, gece gündüz cefakârca çalışan kadınlarımıza kolaylıklar diliyorum.

Her zaman ifade ettiğimizi 8 Mart vesilesiyle bir kez daha yineleyelim; kadınlarımıza yönelik insanlık onuruna aykırı söz ve davranışlara karşı, kalıcı ve caydırıcı önlemler geciktirilmeden alınmalıdır. Kadını korumak sadece bir kişiyi korumak değildir. Kadını korumak aileyi, toplumu ve insanlığı korumaktır, geleceğimizi sağlam bir şekilde inşa etmektir.

İçimiz buruk olarak deprem bölgesi başta olmak üzere, ülkemizin her yanında çocukları, ailesi, ülkesi ve milleti için fedakârca çalışan bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

Ülkemiz ve geleceğimiz için, canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin muhterem annelerine, deprem bölgesinde zorluklara göğüs geren cefakâr kadınlarımıza, Diyanet ve Vakıflarda görev yapan bütün kadın çalışanlarımıza ve bütün kadınlarımıza saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder