HABER DETAYLARI

ÇANAKKALE GEÇİLMEDİ GEÇİLEMEZ


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yıldönümü Mesajı:

“Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!”

Emperyalist devletler, dünyayı kendi arzularınca yönetmek ve sömürmek için, karmaşa ve savaşlar çıkarmış ve çıkarmaktadırlar.

1914-1918 yılları arasında devam eden I. Dünya Savaşı sırasında, Çanakkale Boğazının özelliği bir kez daha görülmüştür. O dönemde, İngiliz ve Fransız kuvvetleri, boğazı geçmek için her türlü gücü kullanmışlardır. 18 Mart’ta güçlü bir donanma ile boğazı geçmeye çalışmışlar, kahraman Türk topçusunun büyük başarısı karşısında büyük kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

Çanakkale Zaferi; dağılmaya yüz tutmuş Osmanlı Devleti’nin içerisinden, yeniden doğumun müjdecisi olmuştur. Şanlı Millî Mücadelemizin habercisi ve başlangıcıdır. Merhum Akif’in “Kimi Hindu, kimi Yamyam, kimi bilmem ne bela...” diye tarif ettiği, birbirine benzemez milletlerin, Türk-İslam’a saldırısının yok edildiği zaman dilimidir.  

Çanakkale Zaferi; şanlı ecdadımızın üstün mücadelesiyle kazanılan, milletimizin tarihin sayfalarına silinmemek üzere altın harflerle yazdığı kahramanlık destanıdır. Milletimizin, ülkemizin, İslam aleminin ve mazlum milletlerin direnç noktasıdır. Yedi düvele ve her türlü kuvvete karşı, milletimizin yokluklar içinde sarsılmayan imanı ve inancıyla, Türk’ün vatanının geçilemeyeceğini “Çanakkale Geçilmez” sözüyle tarihe not etmesidir.

Çanakkale ruhuyla milletimizin birliği, dirliği, beraberliği ve kardeşliği devam ettiği sürece, nereden gelirse gelsin, her türlü yıkıcı ve bölücü saldırılar bertaraf edilecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz ebed-müddet var olacaktır.

Bu duygularla, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yıldönümünü kutluyorum. Cennet vatanımızı bizlere ebedi yurt olarak emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve dualarla anıyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder