HABER DETAYLARI

RAMAZAN BAYRAMI KUTLU OLSUN


GÖNÜLLER BİRLEŞSİN, KARDEŞLİK PEKİŞSİN

RAMAZAN BAYRAMI KUTLU OLSUN

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Ramazan Bayramı münasebeti ile mesaj yayınladı.

Ünal; “Bayram gönüllerimizin birleşmesine, bütünleşmesine ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olsun” dedi.

“Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olduğu bildirilen ramazan ayını tamamlayarak, bayrama ulaşmanın sevincini yaşıyoruz” diyen Genel Başkan Ünal şöyle devam etti;

“Dini bayramlarımızın ilki olan Ramazan bayramına ulaştıran Yüce Allah’a ne kadar şükür etsek azdır. İslam aleminin ve milletimizin ortak sevinç günü olan bayramlar, birliğimizin ve dirliğimizin en güzel göstergesidir.

Bayramlarda; küskünlükler, kırgınlıklar ve ayrıştırmalar unutulur, yok sayılır. Kimsesizlerin kimsesi olunur, gariplerin başı okşanır, yetimler sevindirilir. Yaşanacak sevinç bir kişiyi değil, bir kesimi değil, toplumun tamamını kucaklaması için gerekli hassasiyet gösterilmelidir.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız, asrın felaketi olarak adlandırılan depremleri ve ardından yaşanan sel felaketlerini unutamayız. Bayramın, mağdur olan vatandaşlarımıza da yansıması için, elimizden gelen yapılmalıdır.

Canlarının seve seve feda eden aziz şehitlerimize, deprem ve sel felaketlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi bir daha böyle felaketlerle karşılaştırmasın.

Mübarek Ramazan ayında ulaştığımız kardeşlik, sabır, yardımlaşma ve dayanışma gibi güzel hasletlerin, bayrama ve bayramdan sonraya da yansıması sağlanmalıdır.

Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) “Müslüman müslümanın kardeşidir. Öyle ise müslüman, kardeşine zulmetmez, onu tehlikeye atmaz ve kötü durumda yardımsız bırakmaz.” buyurduğu gibi, gerçekten kardeş olabilmeliyiz.

Doğu Türkistan’dan Filistin’e kadar, haksızlıklara ve zulme maruz kalmış bütün soydaş ve dindaşlarımızın da kurtuluşuna ve gerçek bayrama kavuşmalarına vesile olmasını Yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyorum.

Bu duygularla, Ramazan Bayramının ülkemize, milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa esenlik getirmesini diliyorum. Özellikle, deprem bölgesinde yaşayan kamu çalışanlarımız ve vatandaşlarımızın, yaşadıkları ağır şartların arasında, bir nebze de olsa bayram sevincini yaşamalarını temenni ediyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder