HABER DETAYLARI

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

“Türk milletinin millî iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yılı kutlu olsun” diyen Genel Başkan Ünal şunları söyledi;

“Milletimizin, en zor şartlarda dahi bir yol bularak, hürriyetinden vaz geçmeyeceğini ilan etmesi önemlidir. Eşsiz tarihimizin dönüm noktalarından birisi olun 23 Nisan 1920, kimi yamyam, kimi hindu, kimi bilmem ne bela diye tarif edilen yedi düvele karşı bir başkaldırıdır. Egemenliğin millete ait olduğunu güçlü bir şekilde, bütün dünyaya haykırışıdır.  

103 yıl önce Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde, Ankara Hacı Bayram Camiinden tekbir ve dualarla, Ulus’taki Büyük Millet Meclis binasına gelinmiştir. Emperyalist işgale karşı büyük ve eşsiz mücadele başlatılmış, böylece o bina Gazi Meclis adını almıştır.

23 Nisan tarihi aynı zamanda, milletimizin ve ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımızın günüdür. 23 Nisan, Atatürk tarafından sadece Türk çocuklarına değil, bütün dünya çocuklarına hediye edilmiş bir bayram olmuştur.

Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımız, her alanda en ileri düzeyde yetiştirilmelidir. Bedenen ve ruhen sağlıklı, günün şartlarına anlayan ve geleceği şekillendirebilecek, ahlaklı ve bilgili bir şekilde eğitilmeleri sağlanmalıdır.

Bu duygularla, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yılını, geleceğimizin teminatı göz aydınlığımız çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Gazi Meclisi’mizin ilk Başkanı ve Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, deprem bölgesinde zor şartlarda yaşamak zorunda kalan sevgili çocuklarımız başta olmak üzere, Doğu Türkistan’dan Filistin’e kadar bütün dünyadaki çocukların, sağlıklı, huzurlu bir şekilde çocukluklarının yaşamasını temenni ediyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*




 


 


 
 

Gönder