HABER DETAYLARI

19 MAYIS ATATÜRK`Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yazılı açıklama yaptı:

Milletler, tarihin kendilerine yüklediği sorumluluğu farkında olarak yaşarlar. Yeni yetişen gençlere tarih şuurunu, güçlü ve gerçek bir şekilde anlatmak zorunluluğumuz bulunmaktadır.

Türk Milleti, tarih sahnesinde yerini aldığı andan itibaren, bağımsızlık anlayışından asla taviz vermemiştir. 104 yıl önce başlayan istiklal mücadelesinin kutlu yolculuğunu da bu anlayışla yapmıştır.

Mustafa Kemal, Anadolu coğrafyamızı işgal ederek, milletimizi esaret altına almak isteyen emperyalist güçlere karşı şanlı direnişi, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan başlatmıştır.

İnanmış ve imanlı insanlarla, zorlu ancak onurlu yürüyüş başlatan Mustafa Kemal, insanlara ümit ve heyecan olmuştur. Kurulacak yeni devletin yolları döşenmeye başlamıştır.

Geleceğimizin teminatı gençlerimize gerekli önem verilmeli, milli ve manevi değerlerle donatılmalıdır. Günün şartlarını ve geleceğe hazırlayıcı bilgi ve donanım verilmelidir. Ruhen ve bedenen sağlıklı olmaları için gerekli tedbirler alınmalıdır.

Toplumumuzun temeli olan ailelerimizi güçlü kılarak, her türlü sapkın anlayışlardan korumalıyız. Gençlerimizin Allah, vatan, millet, bayrak, anne, baba, çevre ve insan sevgisiyle yetişmeleri için gerekli müfredatlar uygulanmalıdır. Bir gencimizin dahi yok olmasına, heba olmasına izin verilmemelidir.

Bu düşüncelerle, geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum.

İşgalci bütün devletlere karşı 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan milli direnişi başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, saygı ve dualarla anıyorum.

Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz güçlü bir şekilde sonsuza dek var olsun.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder