HABER DETAYLARI

DİYANET VE VAKIFLAR ÇALIŞANLARININ YÜZ AKI 22 YAŞINDA


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; Sendikamızın 22. kuruluş yılı nedeniyle yazılı açıklamada bulundu:

“25 Temmuz 2001 tarihinde Diyanet ve Vakıflar çalışanlarının hak ve hukukunu korumak, yeni haklar almak için, merhum Tevfik Yüksel’in öncülüğünde kurulan Türk Diyanet Vakıf-Sen’in 22. yıldönümü kutlu olsun" diyen Genel Başkan Ünal şöyle devam etti:

“Diyanet ve Vakıflar çalışanlarının yılmaz savunucusu, güçlü sesi, ilkeli ve ahlaklı sendikası Türk Diyanet Vakıf-Sen, kurulduğu günden itibaren ülkemize, milletimize, çalışanlarımıza ve üyelerimize hizmet etmektedir.

Sendikamız; kuruluşundaki ilkesinden, hedeflerinden, ülküsünden ve hizmet etme aşkından vaz geçmeden, yılmadan ve yorulmadan aynı azim ve kararlılıkla yoluna devam etmektedir.

Her ay ve her yıl üye sayısını artırarak, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarının gönüllerine girmiştir. Türkiye’nin ciddi, kararlı ve marka teşkilatı, üyesi olduğumuz Türkiye Kamu-Sen ile birlikte, bütün kamu çalışanlarına hizmet etmenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Türk Diyanet Vakıf-Sen; ilkeli, kararlı, sorumlu ve ahlaklı sendikal hareketin öncüsü olarak, her dönem ve şartta hakkı tutup kaldırmak için, üyelerimizden aldığı güç ve destek ile daima hakkı savunmaya ve doğruyu söylemeye devam edecektir.

Türk Diyanet Vakıf-Sen, eylem ve söylemleriyle sadece üyelerinin değil, bütün çalışanların ve emeklilerin problemlerini ve çözümün yollarını dile getirerek, onların da sözcüsü olmuştur.

Araç olarak gördüğümüz sendikal faaliyetleri, sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) buyurduğu “Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir” anlayışıyla yerine getiriyoruz. Doğrunun yanında durarak ve destekleyerek, yanlışın da nereden gelirse gelsin karşısında olarak, bize has usul ve üslupla düzeltilmesi için, ilgililerine gerektiği gibi söylüyoruz.

Sendikal faaliyetlerimizi günlük kısır çekişmelerden uzak, ilkeli duruşumuz ve onurlu mücadelemizle yürütüyoruz. Diyanet ve Vakıflar çalışanı olduğumuzu unutmadan, üstlendiğimiz önemli sorumluluğumuzun farkında olarak, hak arama mücadelemizi sürdürüyoruz.

22. yılımızda da emin ve samimi adımlarla, etkili olan Sendikamızın yetkili olması için, teşkilatımızın bütün mensuplarıyla emek harcıyoruz. Fedakâr temsilcilerimizle birlikte, dün olduğu gibi, bugün ve yarın da yanlışlıklara asla izin vermeyeceğiz. Gönüllere taht kurmuş onurlu mücadelemizi yok sayanlara, küçümsemeye çalışanlara, şahsi ve gündelik hırslarına yenilenlere rağmen, ilmek ilmek dokuduğumuz teşkilatımızı büyütmeye devam edeceğiz.

Türk Diyanet Vakıf-Sen; “İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın” anlayışıyla, mutlu çalışan, mutlu Türkiye sloganıyla, önemli bir sivil toplum kuruluşu olarak, ülkemizin güçlü, milletimizin mutlu, İslam aleminin bir ve bütün olması için katkılarını sürdürecektir.

22 yıl önce Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın umudu olarak, Sendikamızın kurulmasına öncülük eden, Kurucu Genel Başkanımız merhum Tevfik Yüksel Bey başta olmak üzere, vefat eden bütün üyelerimizi ve yakınlarını şükran ve dualarla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Emekli olan bütün üyelerimize, aileleriyle birlikte huzur, sağlık ve esenlik diliyorum.

İlkeli, kararlı, sorumlu ve ahlaklı sendikal hareketin öncüsü Türk Diyanet Vakıf-Sen’imizin, 22 yıldır verdiği onurlu mücadelesine, her türlü engellere rağmen, yılmadan mücadele eden bütün temsilcilerimize ve değerli üyelerimize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Cennet vatanımızın her yanında, Sendikamıza katkı sağlayan bütün arkadaşlarıma üstün başarılar diliyorum.

Bu duygularla, Türk Diyanet Vakıf-Sen’imizin 22. kuruluş yılını kutluyorum. Kuruluşundan bugüne, bu önemli hizmette ben de varım diyen, görev yapmış ve halen görevde olan bütün kıymetli yöneticilerimize, temsilcilerimize ve üyelerimize tekrar şükranlarımı sunuyorum. Yetki yolunda hepsine üstün başarılar diliyorum.

Var Olsun Türk Diyanet Vakıf-Sen. Var Olsun Türkiye Kamu-Sen.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder