HABER DETAYLARI

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZIN 101. YILI KUTLU OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yıldönümü münasebetiyle yazılı mesaj yayımladı:

Şanlı ecdadımızdan aldığımız ilhamla, yarınlara daha güçlü gitmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Ağustos ayı geldiğinde bizleri büyük bir heyecan kaplar. Malazgirt’ten başlayan ve Büyük Zaferle taçlanan zaferler hep Ağustos ayında yaşanmıştır.

Anadolu topraklarının Türk yurdu olmasının mührü, Malazgirt zaferiyle kalıcı olarak vurulmuştur. Bunu hazmedemeyen iç ve dış hain, emperyalist çevreler boş durmamışlar, yıllar sonra Türk milletini Anadolu’dan çıkarmak istemişlerdir.

Malazgirt’te doğan ruh, vatan tehlikeye girdiğinde yıllar sonra, 30 Ağustos’ta Büyük Taarruzla tekrar şahlanmıştır. Türk Milleti bu şahlanışın sonucunda, Anadolu’nun ebediyen Türk yurdu olarak kalacağını, bütün dünyaya gür ve güçlü bir şekilde haykırmıştır.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal’in tarihin akışını değiştirecek olan, “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” emriyle şanlı zafer harekâtı başlamış, emri alan Türk ordusu 9 Eylül 1922’de İzmir’e girerek hedefine ulaşmıştır.

Böylelikle, Milletimize tuzak kuran ve Anadolu coğrafyasından bizleri çıkarmak isteyen, emperyalist anlayışın tuzakları yerle bir edilmiştir. Şairin dediği gibi; dağlar yırtılmış, enginlere sığılmamış ve zincirler paramparça edilmiş, Allah’ın yardımıyla da zafer milletimizin olmuştur.

Ecdadımızdan bize geçen asil anlayışla, istiklal ve istikbalimizden asla taviz vermeden yarınlara daha güçlü bir şekilde yürüyeceğiz. 30 Ağustos 1922’de verilen mücadele azmi ve imanı, artarak bugün de yarın da devam edecektir. Bizlere emanet edilen vatan toprakları, emin bir şekilde gelecek nesillerimize bırakılacaktır.

Bir olarak, iri olarak ve diri olarak milletçe bütünleşmiş bir şekilde, bütün saldırıları yok edecek güçteyiz. Toprak altındaki kefensiz yatan aziz şehitlerimizi incitmeden, canını severek ortaya koyan kahraman gazilerimizi unutmadan, ülkemiz ve milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Samimiyetle çalışmalarımız sonucunda, Allah’ın yardımı ve milletimizin fedakarlığıyla daha büyük işler başarılacaktır.

101 yıl önce yedi düvele karşı kazanılan şanlı zaferin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve dualarla anıyorum. Zafer Haftamız ve 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz ebediyen var olsun.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder