HABER DETAYLARI

"Zalimlerin karşısında, mazlumların yanındayız."


Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolunda faaliyet gösteren sendikaların genel başkanlarının katılımıyla, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen “Filistin İstişare Toplantısı” yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın çevrim içi olarak katıldığı toplantıda, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Kadir Dinç, Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Burhan İşliyen, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü, Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz ile Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Kahraman ve Daire Başkanları da hazır bulundular.

Genel Başkanımız Nuri Ünal toplantıda şunları dile getirdi; “Diyanet İşleri Başkanlığının böyle özel bir toplantıyı yapması önemlidir. Katil İsrail’in bütün dünyanın gözü önünde Gazze’de yaptığı tam bir vahşettir, katliamdır ve soykırımdır. İsrail’e destek veren sözde medeni ülkeler de İsrail kadar suçludur.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, bu zulmün ve soykırımın durması için elimizden ne geliyorsa yapmanın gayretindeyiz. Televizyon programlarında, açıklamalarımızda konu milletimize de anlatılmakta, duyarlılıklarını sıcak tutmaktayız.

10 binin üzerinde insan şehit olmuş ve bunların 5 bine yakını çocuk olduğu bildirilmektedir.

Bütün illerimizde teşkilatlarımız, alanlarda gerekli tepkiyi ortaya koymaktadırlar. Acı olan şu anda sadece mazlum kardeşlerimize dua, zalimlere beddua edebilmemizdir.

Devletimiz ilk günden itibaren hem diplomasi hem de sağlık, gıda gibi insani yardım hususunda üzerine düşeni yapmış ve yapmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı da ilk günden itibaren, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere, hutbeler, vaazlar ve yardım noktasında gerekli hassasiyeti yerine getirmekte ve topluma öncü olmaktadır.

Filistin, Kudüs ve Gazze ile ilgilenmek bizim hem tarihi hem insani hem de İslami görevimizdir.

Bununla birlikte zulmün devam ettiği, Doğu Türkistan’daki soydaşlarımız unutulmamalıdır. Dünyanın neresinde soydaş ve dindaşlarımız mahzun ise onlarla dertlenmeliyiz.

Yaşanan hadiseler şunu göstermiştir ki; Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz güçlü olmak zorundadır. Her alanda bütün devletlerden önde olmalıdır. Bunun için de hepimiz üzerimize düşen çalışmayı eksiksiz yapmalıyız. Türk Milleti olarak, Hacı Bektaş Velinin dediği gibi, bir, iri ve diri olmalıyız.

İsrail menşeli mallara boykot devam etmelidir. Özellikle de Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin maaş ödemelerini yapan katılım bankalarına, isteyen arkadaşlarımızın alacağı kredi kartlarının TROY özellikli kartların verilmesi sağlanmalıdır. Bunun ile ilgili yazımızı da iletmiş bulunmaktayız.

Gazze’de hayatını kaybeden şehit olan Müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil sağlık ve mağdurlara da sabır niyaz ediyorum.

Yüce Allah en kısa sürede mazlumları felaha ve selamete çıkarsın, zalimleri kahreylesin.”  




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder