HABER DETAYLARI

Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez.


Milli kurtulus mücadelemizin öncüleri olan ilk Diyanet İşleri Reisimiz Mehmet Rifat Börekçi, Denizli Müftümüz Ahmet Hulusi, İzmir Müftüsü Rahmetullah Efendi, Diyarbakır’da Müftü İbrahim ve Abdülhamit Efendi’ler isimlerini sayamadığımız bir çok Diyanet görevlisi hocalarımız bizlere rehberlik etmişlerdir. 

Bizler de bugün Diyanet çalışanları olarak; cennet vatanımızın istiklal ve istikbali için, ay yıldızlı al bayrağımızın nazlı nazlı hür bir şekilde gök semalarda dalgalanması için, ezanlarımızın beş vakit okunması için, canlarını ve kanlarını kara toprağa seve seve  veren aziz şehitlerimize layık olabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 

Topluma önderlik yapan, öncülük yapan ve örnek olan Diyanet çalışanlarımız, özellikle de kıymetli din görevlilerimiz, milletimizin birliği, beraberliği ve bütünlüğü için üzerine düşen görevi kesintisiz ve ülkemizin her yanında aynı ruh ve heyecanla yerine getirmekten asla vaz geçemezler. 

Diyarbakır- Kulp ilçemizde, cuma hutbesinde yaşanan hadise bizleri de derinden üzmüştür. Din görevlisinin, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanarak gönderilen hutbede “şehitlerimiz” ile ilgili bölümü okumadığı icin, Kulp Kaymakamı Burak Akeller tarafından uyarıldığı ve yeniden okuması sağlandığı açıklanmıştır. 

Önceden de ifade ettiğimiz gibi, bir din görevlisi şehitlerimizi anmaktan asla ve asla imtina edemez. Böyle olan varsa da Diyanet’te var olamaz. 

Dün olduğu gibi, bugün de yarın da aziz milletimizin ve Devleti Ebed Müddet Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin varlığı ve geleceği için, Diyanet çalışanları olarak mücadelemiz sürecektir. 

Tekraren ifade ediyoruz ki; görevini yapmayan, birliği ve beraberliği zedeleyen ve Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlayıp gönderdiği Cuma hutbesinden “şehitler” ile iligili bölümü okumayan din görevlisini uyaran Kulp Kaymakamı Burak Akeller görevinin gereğini yapmıştır.

Kulp Kaymakamı sayın Burak Akeller’i kutluyoruz.

Aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve dualarla anıyoruz. Kahraman gazilerimize acil ve kalıcı şifa diliyoruz.

Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder