HABER DETAYLARI

MİRAÇ GECEMİZ MÜBAREK OLSUN


“İlk kıblemiz Mescid-i Aksâ’nın son mahzunluğu olsun.”

Türk Diyanet Vakfı-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; 06 Şubat 2024 Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece idrak edeceğimiz Miraç gecesi münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu:

“Miraç, sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (sas) kutlu ve manevi bir yolculuğunun adıdır. Miraç, Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya ve Yüce Allah'ın huzuruna ulaştığı, içerisinde hikmetler barındıran mübarek bir yolculuktur.

Kur’an-ı Kerim’de Cenab-ı Allah şöyle buyurmuştur: “Kendisine ayetlerimizden bir kısmını göstermek için kulunu bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, görendir.”  (İsrâ Suresi-17/1)

Kutlu geceye şahitlik yapan ilk kıblemiz ne acıdır ki bugün işgal altındadır. Mahzun olan Mescid-i Aksa’nın bir an önce zulümden ve işgalden kurtulması için bu gece dualar edelim.

Bütün insanlık zor zamanlar geçiriyor. Doğal afetlerin yanı sıra, bazı art niyetli kötülük sahiplerinin yapıp ettikleriyle, hırslarıyla dünyayı yaşanmaz hale getirmektedir.

Yapılması gereken ise, bizlere emanet olarak verilen dünya nimetlerinin, paylaşılmasıdır. Yoksullara, kimsesizlere ve dara düşmüşlere yardım edilmesidir. Kol kanat gerilmesidir. Böylelikle hayat yaşanabilir bir hal alabilir.

Düşmanlıkların, şeytani planların ve habis ruhlu anlayışların sonu yoktur. Bu yapılan hayırsız işlerin ne yapanlara ne de insanlığa bir faydası dokunmayacaktır.

Miraç gecesi bir başlangıç yapılarak, nefis muhasebesiyle, önce kendi iç dünyamıza yolculuk yapılmalıdır. Bizlere sayısız nimetleri veren Allah’a gerçek kulluğun tadına varılmalıdır. Güzel ve hayırlı işlerde birbirimize örnek olalım.

Sevgili Peygamberimizin (sas) “müminlerin miracı” olarak tarif ettiği namaza dikkat edelim. Yüce Allah’a ibadet etmenin ve sadece O’ndan yardım istemenin hazzına varalım.

Miraç gecesinde tefekkür ve tezekkür edelim. Yüce Rabbimizin eksilmeyen ve sonsuz merhametinden faydalanmak için yalvaralım. Hatalarımıza, günahlarımıza bir daha işlememek üzere tevbe edelim.

Özellikle, biz Müslümanlar için özel ve ayrı bir değer ifade eden ve İsra ve Miraç mucizesinin cereyan ettiği topraklarda yaşanan zulüm, vahşet, soykırım ve hak ihlalleri son bulmalıdır. Kudüs başta olmak üzere, dünyada esenlik ve kardeşlik hakim olmalıdır.

Aziz Milletimizin, İslam aleminin birliğine, huzuruna, dirliğine ve beraberliğine, bütün insanlığın hidayetine vesile olmasını diliyorum.

Milletimizin ve bütün Müslümanların Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecede Yüce Allah'a samimiyetle yakarışlarımızın ve dualarımızın kabul edilmesini niyaz ediyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder