HABER DETAYLARI

KUR`AN AYI RAMAZAN HOŞ GELDİN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; 11 Mart 2024 Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan ayı münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu:

"Yardımlaşma ve dayanışma gibi bir çok güzel hasletleri içerisinde barındıran, Kur'an ayı, sabır ayı, oruç ayı olan Ramazan'a bizleri kavuşturan Allah'a şükürler ediyoruz. Ramazan ayı milletimize ve İslam alemine bereket, huzur, esenlik ve kardeşliğe vesile olsun. 

Recep ayıyla başlayan ve Şaban ayıyla devam eden üç aylar, on bir ayın sultanı Ramazan ayı ile tamamlanmış olacak. Üç ayların içerisinde idrak ettiğimiz, özel ve önemli gün ve gecelerde yakaladığımız manevi iklim, Ramazan ayında daha da yoğunlaşmış olacak.

Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı ay olan Ramazan, bizlerin Kur'an-ı her an okumamızı, anlamamızı, emir ve yasaklara uymamızı da sağlamalıdır. Sevgili Peygamberimiz'in (sas) güzel ahlakını ve örnek yaşantısını, kendimizde uygulamamız için fırsat olmalıdır.

Hayatın devamı için, günlük koşuşturmalar içerisinde büyük bir çaba sarf ediyoruz. Dünya telaşının yoğunlu, insani ilişkilere de yansımaktadır. Birbiriyle muhabbet edemeyen, konuşamayan ve dertleşemeyen bir topluluk haline gelinebilmektedir. Bu hızlı koşuşturma sonucunda, birbirinin derdini, üzüntüsünü ve sevincini paylaşmakta gecikmeler ve unutkanlıklar da yaşanabilmektedir. İnsanlar yalnızlaşmakta, ilgisizlikten bekli ümitleri ve umutlarını yitirebilmektedirler.
  
Böyle bir ortamda, Ramazan ayının varlığı, bizleri biraz olsun kendimize döndürebilmelidir. Yüce Allah (cc) bizlere, Ramazan ayını idrak edenlerin oruç tutmasını buyurmaktadır. Oruç; sabrı gerektirir, merhameti yaşatır, paylaşmayı öğretir ve takvaya eriştirir. Sevgili Peygamber Efendimizin (sas) buyurduğu gibi, bitmeyen bir hazine olan kanaatkârlığı güçlü kılar ve israfın önüne geçer. Allah'ın (cc) sonsuz bir şekilde verdiği nimetlerin kıymetini ve değerini daha iyi anlamamızı sağlar. Hayatımızı düzene koyar, kötülüklere karşı bir kalkandır. Oruç ile sağlıklı, sabırlı, merhametli, başkasını da düşünebilen düzenli bir hayat başlamış olur.

Ramazan ayı aynı zamanda Kur’an ayıdır. Milletimiz, diğer zamanlardan daha çok camilerde vakit geçirirler. Kur'an bilmeyenler öğrenmeye çalışır. Camilerimizde mukabele geleneği artarak devam etmektedir. Vatandaşlarımız teravih namazlarında akın akın camilerimizi doldururlar. Din görevlilerimiz tarafından sunulan vaazlar dikkatle takip edilir. Ramazan ayında güzellikler artar, örnek davranışlar her yanı sarar. 

Ramazan ayında; kimsesizler, yoksullar, hastalar ve yolda kalmışlar daha çok hatırlanır. Bereket ayı da olan Ramazan, paylaşmanın ve yardımlaşmanın da doruğa ulaşmasını sağlar. Bu ay ibadetlerimizin daha bir artmasına, titiz bir şekilde yerine getirilmesine vesile olur. Dünya hayatının geçici bir yer olduğunu, bir kez daha hatırlamamıza sebep olur. Yapılan iyiliklerin de, kötülüklerin de karşılığının olacağı ve hesap gününün geleceği unutulmamalıdır. Ramazan ayı, kul ve kamu hakkı korunarak, hayatımızı tanzim etmemiz gerektiğini bizlere hatırlatmaktadır.  

Ramazan ayınde hepimize büyük görevler düşmüktedir. Özellikle de basın, yayın kuruluşları, sosyal medyada yazan çizenler daha dikkatli davranmalıdır. Programlarda, yayınlarda, söyleşilerde ve gösterilen filmlerde, toplumun dini değerlerini incitici, yanıltıcı veya gereksiz tartışmalara yol açacak davranışlardan kaçınılmalıdır. Yapılacak her türlü dini içerikli programlarda, Diyanet İşleri Başkanlığı personelinden faydalanılması sağlanmalıdır. Müftülerimiz, vaizlerimiz ve din görevlilelerimiz ülkemizin her yanında, milletimize doğru bir şekilde hizmet etmek için vardır ve hazırdır.   

Üzülerek ifade idiyoruz ki; Ramazan ayına Gazze'de, Doğu Türkistan'da ve dünyanın bir çok yerinde, zulüm altındaki müslüman kardeşlerimizin acılarını, en derin bir şekilde kalplerimizde hissederek giriyoruz. Ancak ümitsiz değiliz, zulüm kalıcı olmayacaktır. Dualarımız, mazlumların insanca yaşayacakları zamanın, bir an önce gelmesi içindir. 
      
On bir ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayının getirdiği esenlik, sabır, hoşgörü, huzur, yardımlaşma, şükür, bereket ve beraberlik gibi güzel iklimin ülkemize, milletimize, İslam alemine yansımasını, İslam’ın kardeşlik anlayışının her yanı sarmasını, masum bebeklerin gözyaşlarının, kargaşanın, karmaşanın, vahşetin ve soykırımın son bulmasını Yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyorum.

Yurt içinde ve yurt dışında, gece gündüz demeden milletimize hizmet eden, kıymetli din görevlilerimiz başta olmak üzere, Diyanet çalışanlarımıza üstün başarılar diliyorum. 

Milletimizin, gönül coğrafyamızın ve İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ediyor, insanlığa hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan (cc) niyaz ediyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder