HABER DETAYLARI

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ZİYARET EDİLDİ


Genel Başkanımız Nuri Ünal, Genel Başkan Yardımcılarımız Hilmi Şanlı, Kadir Şahin, Nadir Baylar ve Ali Tuna Diyanet İşleri Başkanı sayın Prof. Dr. Ali Erbaş’ı makamında ziyaret ettiler.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı sayın Kadir Dinç ve İnsan Kaynakları Genel Müdürü sayın Akif Pusmaz’ın da hazır bulunduğu ziyarette, çalışanlarımızın talepleri ve güncel konular görüşüldü.

Genel Başkanımız Nuri Ünal ziyarette; “Sendikamız Türk Diyanet Vakıf-Sen kurulduğu günden itibaren, önce ülkem anlayışıyla sendikal faaliyetler yürütmektedir.

Hizmet kolumuzda bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı, bugün 100. kuruluş yılını kutlamaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı, milletimize hem yurt içinde hem de yurt dışında yüz yıldır hizmet etmektedir.

Yapılan bu hizmetlerin daha verimli, etkin ve herkesi kucaklayıcı bir şekilde devam etmesi için, Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak dün olduğu gibi, bugün ve yarın üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her alanda öncü, önder ve örnek bir kurum olması için, faaliyetlerimize arkadaşlarımızla ve çalışanlarımızla birlikte devam ediyoruz.

Bu itibarla; çalışanlarımızın kurumsal aidiyetinin en üst seviyeye çıkarılması için, gerekli çalışmalar yapılmalıdır.

Birbirini seven, saygı duyan, ayırmayan ve ayrıştırmayan bir anlayışı hakim kılabilmeliyiz.

Çalışanlarımıza, bazı idarecilerimiz tarafından mecburi anlayışla ve sert üslupla dergi ve kitap satışından vaz geçilmelidir.  

Mutlu ve kederli zamanlarda idarecilerimiz, personelin yanında olduğunu hissettirmelidir.

Çalışanlarımız, Diyanet personeli olmanın yanında, sendika üyeliği başta olmak üzere, ayrıma tabi tutulmamalı ve dışlanmamalıdır.

Banka promosyonlarının güncellenmesi ve artırılması için, ilgili bankalarla görüşülmesi.

Vekil imam-hatip ve müezzin-kayyımların ücretleri asgari ücretin altında kalmıştır. Kanuni düzenleme için gerekli çalışmanın yapılması,

Murakıp ve vaizlerimizin idari, sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi için gerekli yasal değişikliğin bir an önce yapılması için çalışma yapılması,

Cami ve Kur’an kurslarına hizmet etmek için kurulan derneklerin bazılarının, görevlilerimiz ve Kurum aleyhine iş ve işlemler içerisinde olduğu gözlenmektedir. Derneklerle ilgili özellikle Diyanet müfettişleri ve murakıplarınca denetlenebilmesi için, gerekli yasal düzenlemenin yapılmasının sağlanması,

Çalışan mühendislerimizin talepleri,

Diyanet Akademisinde mesleki eğitime alınan aday görevlilerin, sigorta primlerinin de ödenmesi”

gibi konuları dile getirerek, çözüme kavuşması gerektiğini vurguladı.

Genel Başkan Ünal, ayrıca güncel konularla ilgili görüş ve düşüncelerini paylaşarak, Diyanet İşleri Başkanlığı ve çalışanlarının milletimize hizmette karşılaştıkları engellerin kaldırılmasında, Türk Diyanet Vakıf-Sen’in her zaman Diyanet İşleri Başkanlığı kurumunun yanında olduklarını ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı sayın Prof. Dr. Ali Erbaş da ziyaretlerinden dolayı Genel Başkanımız Ünal ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, görüş ve düşüncelerini dile getirdi.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder