HABER DETAYLARI

KUTLU FETHİN 571. YILINI GURURLA ANIYORUZ


“Havanın mavisinde, denizin yeşilinde
Bir türkü, Orta Asya'dan beri duymuşuz.
Anamızın sütünden bayraklara kadar
Yüce fetihle büyümüşüz
.”
Fazıl Hüsnü Dağlarca

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, İstanbul’un Fethinin yıl dönümü nedeniyle yazılı açıklamada bulundu.

“Tarihin seyrini değiştiren İstanbul’un fethinin 571. yıl dönümüne büyük bir heyecan ve gururla ulaştık” diyen Ünal şöyle devam etti:

“Anadolu’yu bizlere yurt yapan atamız Sultan Alparslan’dan, cihan devletinin kuruluşunu hazırlayan Ertuğrul Gazi’ye, beylikten imparatorluğa geçişi sağlayan Osman Bey’e kadar şanlı ecdadımıza ne kadar şükranlarımızı iletsek azdır.

Onların sayesinden Anadolu toprakları, Türk’ün ebedi vatanı olmuştur.

İstanbul, her daim fethedilmeyi bekleyen, o zamanın bir kızıl elması olmuştur. Bunun için bir sürü seferler yapılmış, nice yiğitlerin rüyalarına girmiş, ancak bir türlü fetih gerçekleşememiştir.

İstanbul’un fethinin stratejik ve jeopolitik özelliğinin yanında, Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) "İstanbul elbette fetholunacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutan ve onun askeri ne güzel askerdir!..." buyruğuna mazhar olmak ta hiç unutulmamıştır.

Dünyanın incisi İstanbul’un fethi, II. Mehmet Han ve onun kıymetli askerlerince, bundan 571 yıl önce 29 Mayıs 1453 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Bu kutlu fetihle II.Mehmet “Fatih” unvanını almış, çağ değişmiş, yeni bir çağ başlamıştır. Silinmemek üzere Türk-İslam mührü, çağları da aşarak tarihe altın harflerle kazınmıştır.

İki kıtayı birleştiren İstanbul’un fethiyle, adalet, hak, hukuk, merhamet ve kardeşlik hakim olmuştur. Türklerin Orta Asya’dan başlayan yolculuğu, artık Avrupa’ya ilerlemeye başlamıştır.  

İstanbul’un kutlu fethini bizlere yaşatan güzel komutan Fatih Sultan Mehmet Han’ı, bayrağı burçlara diken Ulubatlı Hasan’ın şahsında bütün askerlerini, fethin manevi mimarı Akşemsettin hazretlerini ve bütün emeği geçen isimsiz kahramanları saygıyla ve dualarla anıyorum. Yüce Allah hepsinden razı olsun. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

İstanbul’un fethinin 571. yıl dönümü kutlu olsun.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder