HABER DETAYLARI

HİCRİ 1446. YIL HAYIRLI OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal “Hicri 1446. Yıl” nedeniyle yazılı açıklamada bulundu.

Genel Başkan Ünal; Hicri yeni yılın hayırlar getirmesi, yeniden dirilişe ve umuda vesile olmasını” dileyerek şöyle devam etti:

“07 Temmuz 2024-1 Muharrem 1446 hicri yeni yılın başlangıcı. Bazı zamanlar, yaşandığı günlerde önemli olaylara vesile olmuştur. Aynı şekilde, gelecek dönemlere de ışık tutarlar.

         Hicret, tarihi bir zaman dilimi ve önemli bir milat olmuştur. Tarihin seyrini değiştirmiştir. Doğduğu, yaşadığı ve kendi vatanından, toprağından ve ailelerinden ayrılmak zorunda bırakılmanın, zorlu yolculuğun ve şerefli bir mücadelenin başlangıcıdır.

1446 yıl önce Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (sas) Mekke’den Medine’ye hicret etmişti. Mekke’den ayrılmak zorunda bırakılan Müslümanların “Muhacir”, şehirlerini, evlerini ve gönüllerini onlara açan ve yardım edenlerin ise “Ensar” oldukları bir zaman dilimidir.

Hicret; kardeşliğin, paylaşmanın, yardımlaşmanın ve beraber yaşamanın güzel örnekliğini sergilemiştir. Bu günlere de güzel örnek olmuştur. Hicret, sadece mekanların değişmesi değildir, Peygamberimiz’in (sas) buyurduğu gibi “Allah’ın yasakladığı kötülük ve günahlar”dan vaz geçebilmektir. Hayırlı işlere ve güzel ahlaka yönelebilmektir.

Cahiliye döneminde diri diri toprağa gömülen çocuklar gibi, ne acıdır ki günümüzde de çocuk, kadın, ihtiyar demeden, masum insanlar tonlarca bombalarla yakılıyor ve enkazların arasında kayboluyor.

Gazze’de bütün insanlığın gözü önünde binlerce insan ve canlı katlediliyor. Doğu Türkistan’da ve dünyanın birçok yerinde, güçlü olan zalimlerin mazlumları yok ettiklerine şahitlik ediyoruz. Akla hayale gelmez silahlarla katliam, vahşet ve soykırım yapılıyor.

Böyle bir zamanda, hicretin getirdiği mesajı bir kez daha hatırlamak gerekir. Bütün insanlığın esenliğe kavuşması için, sevgili Peygamberimiz’in (sas) güzel ahlakını kuşanmalıyız. Yüce Allah’ın (cc) insanı bir erkek ve bir kadından yaratmış ve üstünlüğün sadece takvada olduğunu unutmadan yaşantımızı ayarlayabilmeliyiz. Adaleti, hakkı, hukuku, insanlık onurunu, merhameti, yardımlaşmayı, iyiliği ve yaşatmayı başarabilmeliyiz.  

Müslümanlar olarak öncelikle bizlerin hicreti, 1446. yılında daha da özel anlamlarla idrak etmeliyiz. Hem insanları, hem canlıları, hem de bizlere emanet edilen kainatı korumak görevimiz olduğu hatırdan çıkarmamalıyız. Hayırda yarışa hicret edebilmeliyiz.

Hicri 1446. yılın kıymetli üyelerimize, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımıza, teşkilatlarımıza, milletimize, gönül coğrafyamıza ve İslam alemine hayırlar getirmesini, güzel işlere hicrete vesile olmasını Yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder