HABER DETAYLARI

ÇALIŞANLARIMIZA ÖDENEN PROMOSYON MİKTARI GÜNCELLENMELİDİR.


Diyanet İşleri Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatını kapsayan banka maaş anlaşma işlemleri; 21.03.2022 tarihinde Ziraat Katılım ve Kuveyt Türk Katılım Bankalarıyla 2880-TL tutarında, 17.08.2023 tarihinde ise Ziraat Katılım, Kuveyt Türk Katılım ve Albaraka Türk Katılım Bankalarıyla 10.980-TL tutarında yapılmıştır.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmeler ve enflasyonun hedeflenenin üzerinde artış göstermesi nedeniyle, memur maaşlarında yaşanan kayıpların en aza indirgenmesi amacıyla, maaşlara enflasyon oranında zam yapılmıştır.

Bu durum ise sözleşme yapılan bankaların kar realitelerini daha da artırmaktadır. Dolayısıyla banka maaş promosyon anlaşmalarının günümüz ekonomik koşulları göz önüne alınarak güncellenmesi gerekmektedir. İhalelerle verilen promosyon miktarları, 15 Temmuz 2024 tarihi itibariyle ortalama memur maaşlarının 40 bin TL’nin üzerinde olması nedeniyle gelinen süreçte bir değer taşımamaktadır.

Verilen banka promosyon miktarlarının personelin lehine olacak şekilde artırılması için ilgili bankalar nezdinde girişimde bulunulması ve ekonomik gelişmeler de dikkate alınarak yeniden değerlendirilmesi hususunda Diyanet İşleri Başkanlığı ve ilgili bankalara yazılı müracaatta bulunduk.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder