HABER DETAYLARI

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR !


BELEDİYENİN BORÇLARDAN KURTULMASI,
CAMİLERİ TAKAS VEYA KAT KARŞILIĞI VERMEYE Mİ KALDI?

Genel Başkanımız Nuri Ünal, İzmir Seferihisar Belediyesinin borçları için camileri takas veya kat karşılığı vermesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İzmir-Seferihisar Belediyesi, SGK borçlarına karşılık arsa, bina, konut, okul ve cami gibi çeşitli taşınmazların takas veya kat karşılığı olarak verilmesi için meclis kararı aldıkları basına yansımıştır.

Belediyelerin kendi mülklerini nasıl tasarruf edecekleri, elbette kendi mevzuatları içerisinde ve nasıl yaptıkları onları ilgilendirir.

Ancak, haberlere yansıdığı kadarıyla, devredilecek, takas yapılacak ya da satılacak taşınmazlar arasında iki caminin de bulunduğu belirtilmektedir. Bu camilerden birinin de tarihi bir cami olduğu ifade edilmektedir.

Belediye meclis kararıyla SGK borçlarına karşılık camileri takas yapmak, satmak ya da kat karşılığı vermek gibi bir anlayış, bir uygulama asla ve asla kabul edilemez.

Belediyelerden beklentimiz, camilerimizin temizliği, bakımı ve onarımlarının, çevre düzenlemelerinin, kısaca ihtiyaçlarının giderilmesinin temin edilmesidir. Seferihisar Belediyesi, camilerle ilgili vicdanları yaralayan bu yanlış karardan, uygulamadan ve anlayıştan bir an önce vaz geçmelidir.

Kamuoyuna duyurulur.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder