HABER DETAYLARI

VAKIFLAR HAFTASI KUTLU OLSUN


“Bilinmektedir ki, vakıflar memleketimizin mühim bir servetini teşkil eder” Atatürk


VAKIFLAR HAFTASI KUTLU OLSUN

10-16 MAYIS 2021

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın; 10-16 Mayıs 2021 tarihleri arasında kutlanacak “VAKIFLAR HAFTASI” nedeniyle yaptığı yazılı açıklama:

Yüce Allah’ın rızasını kazanmak, insanlara ve bütün canlılara hizmet etmenin hazzını yaşamak ve yaşatmak için kurulan vakıfların anıldığı “Vakıflar Haftası” kutlu olsun.

Türk-İslam medeniyetimizin, asırlardır canlı cansız bütün varlıklara hizmet etmek için kurduğu vakıflar, insanlığa ışık tutmaya devam etmektedir. Milletimizin yardımlaşma ve dayanışma anlayışı, bütün milletlere örnek olmuştur. Vakıflarımız sadece canlıları değil, Allah’ın emaneti olan tabiatı ve üzerindekileri korumayı da unutmamıştır.

Sevgili Peygamberimiz’in (sas) “Siz yerdekilere merhamet edin ki göktekiler de size merhamet etsin” buyruğu gereği, milletimiz de gizli veya açık olarak yardım yapmanın yolunu bulmuştur. Bunun için de her alanda vakıflar kurarak onları yaşatmıştır.

Yine, Sevgili Peygamberimiz’in (sas) “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” sözlerinin gereğini yapmak için, adeta birbiriyle yarışa girmişlerdir. Günümüzde sadece ülkemizde değil, dünyanın her yanında mazlum ve mağdurlara yardıma koşan vakıflara şahit olmaktayız. Bu medeniyetimizin ve milletimizin insanlığa bir armağanıdır.

Kurum olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışmalarıyla, ecdadımızdan bize miras kalan güzide eserleri sahiplenmektedir. Onların korunmasının yanında, onarımları ve gelecek nesillere sağlam bir şekilde aktarılmasını sağlamaktadır. Sadece ecdat yadigârı eserlerle ilgili değil, muhtaçlara yardımdan, öğrencilere burs verilmesine kadar çeşitli alanlarda hizmet etmektedir. Yürüttüğü görevlerin hassasiyeti, yurt içi ve yurt dışında önemli hizmetleri olan Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Cumhurbaşkanlığı’na bağlanmasını tekrar ifade ediyorum.

Vakıflar Haftası vesilesiyle; sayısı ikibine yaklaşan Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanlarının problemleri giderilmelidir. Kurum-çalışan aidiyetinin sağlanması için, her alanda liyakat, ehliyet, hakkaniyet, bilgi, tecrübe gibi ilkeler öne çıkarılmalıdır. Atamalarda, kuruma yıllarca emek vermiş başarılı personel öncelikle değerlendirilmelidir. İşinin ehli kurum personeli var iken, kurum dışından idareci ataması yapılmamalıdır. Sadakat, Türkiye Cumhuriyeti Devletimize ve Milletimize hizmette olmalıdır. Özellikle düşünceleri, memleketleri ve sendikal tercihleri çalışanların ayrıştırma alanı yapılmamalıdır. Unutulmaması gereken, mutlu çalışanın olduğu yerde verimli çalışma hayatı olacağıdır. Bu yıl ki tema olan “Merhamet ve Şefkat”in öncelikle her düzeydeki idarecilerin, çalışanlara göstermesi öncelik olmalıdır. 

Vakıf medeniyetini kuran ve muhteşem eserleri yaşatan ecdadımızı, vakfeden hayırseverleri, destekleyenleri ve gönül verenleri şükran ve rahmetle anıyor, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün değerli çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

10-16 Mayıs Vakıflar Haftası’nı kutluyor, çalışanlarımıza, milletimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*




 


 


 
 

Gönder