HABER DETAYLARI

KURBAN BAYRAMI YAKINLAŞMAYA VE KARDEŞLİĞE VESİLE OLSUN


Kurban Bayramı nedeniyle açıklama yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; “Kurbanın etleri ve kanlarının Cenab-ı Allah'a ulaşmayacağını, O’na takvamızın ulaşacağını unutmayarak, kurban bayramının kendimizi yenilememize ve Allah’a yakınlaşmamıza vesile olmasını diliyorum.”

Kurbanın uzağı yakın ettiğini, sarıp sarmalamak için bir fırsatı olduğunu ifade eden Ünal şöyle devam etti; “Kurban, sadece kendimizi düşünmeyi değil,  yetimi, fakiri, kimsesizi, düşkünü kısaca muhtaç durumdakileri görüp gözetmektir. Onların yalnız olmadığını hissettirmek, dertleriyle dertlenmektir. Kendimiz için istediğimizi Müslüman kardeşimiz için de isteyebilmemizdir.

Teslimiyetin, sadakatin, sabrın, paylaşmanın ve yardımlaşmanın zamanı olan kurban bayramında, sıkıntılar geçici de olsa unutulur. Bağışlama, merhamet, sevgi ve saygı gibi güzel hasletler ön plana çıkar. Her yanı iyilik ve güzellikler kaplar.

Geçtiğimiz yıl Covid-19 salgını nedeniyle ziyaretleşememenin burukluğunu yaşamıştık. Bu yıl kısıtlama olmasa da salgın devam ettiği için, daha dikkatli, tedbirli ve itinalı olarak bayramlaşabileceğiz. Elbette maske, temizlik ve mesafe kurallarını unutmadan, hem kendimizi hem de sevdiklerimizi sıkıntıya sokmadan bayram yapabilmeliyiz. Bayramları birliğimizi, dirliğimizi ve bütünlüğümüzü pekiştiren özel günler olduğunu unutmadan, gereği gibi değerlendirmeliyiz. Unutmayalım ki, geçtiğimiz bayram bizimle birlikte olan bir çok sevdiğimiz bugün aramızda bulunmamaktadır. O sebeple, bu günlerin kıymetini bilerek davranışlarımızı düzenlemeliyiz.

Kurban ibadetini, ibadet gibi yerine getirmenin gayretinde olmalıyız. Birilerinin dediği hayvan katliamı yapılıyor görüşleri, ibadet olan kurbanı anlamadıklarını göstermektedir. Şu unutulmamalı ki, yüce dinimiz İslam, en küçük canlıya dahi eziyeti yasaklamış ve asla incitilmemesini emretmiştir. Katliam ve eziyet gibi kelimelerle İslam asla ve asla yan yana yazılamaz.

Kurban kesecek vatandaşlarımız da, kurbanlıklara gerekli değeri, özeni ve şefkati göstermelidirler. Temizlik başta olmak üzere, sağlık açısından bütün önlemler alınmalıdır. Aynı şekilde kurbanların derileri ve sakatatları zedelenmeden, ziyan edilmeden gerekli şekilde değerlendirilmelidir. Deri ve sakatatları gelişigüzel kişi veya yerlere verilmemelidir.

Bu duygularla, Yüce Allah’a yakınlığa vesile olacak kurban bayramının kardeşlik, esenlik ve huzura vesile olmasını diliyorum. Yurtiçinde ve yurtdışında fedakarca hizmet eden Diyanet ve geçmişle geleceği buluşturan Vakıflar çalışanlarının, Türk milletimiz ve İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Doğu Türkistan başta olmak üzere, Filistin’den Arakan’a kadar bütün zulümlerin, kargaşanın, kan ve gözyaşlarının dinmesini Yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder