HABER DETAYLARI

HER YIL AYNI DERT. MBSTS


Diyanet İşleri Başkanlığı personelinden; görev veya görev yerlerini değiştirecekler, kariyer unvanlar için yapılacak sınavlara katılacaklar, yurt dışı, hac ve umre hizmetlerinde görevlendirilecekler, Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavına (MBSTS) girmeleri ve belirlenen puanı almaları gerekmektedir.

MBSTS ile ilgili çıkan ilk yönetmelik 29.04.2009 tarih ve 27214 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmıştır. Sendika olarak açtığımız ilk dava 22.06.2009 tarihindedir. (2009-3807)

Daha sonra, 26.10.2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren bu yönetmeliğin iptali için Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak dava açmıştık. (2011/8905-26.12.2011-DANIŞTAY BAŞKANLIĞI)

Açılan dava maalesef reddedilmiştir.

Sınav ücretinin her yıl artırılması, çalışanlarımızı olumsuz etkilemektedir. Sadece sınav ücreti olarakta bakılmamalı, sınava katılmak için ulaşım, yemek, konaklama vb. giderlerin de ayrı bir maddi yük getirdiği unutulmamalıdır. Her yıl aynı şeyleri söylemek ve yetkililerin bir çözüm bulmamaları da ayrı bir sıkıntıdır.

Çoğunluğunun karşı çıktığı bu sınava, çalışanlarımızın müracaat etmeme gibi bir tavır sergilemeleri de düşünülmelidir.

Bu itibarla, çalışanlarımızın tamamına yakınının beklentisi olarak Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) kaldırılmalıdır.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder