HABER DETAYLARI

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN ÇALIŞANLARIMIZIN GERÇEK SÖZCÜSÜDÜR


Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmekte olan açıktan vekil imam-hatip ve müezzin-kayyımların ücretleri, asgari ücretin de altında kalmıştır.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, 09.08.2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İdari İşleri Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığına müracaat ederek, vekil din görevlilerinin ücretlerinin düzeltilmesini talep ettik.

Vekil din görevlilerinin ücretleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı İdari İşleri Başkanlığı’nın görüşü doğrultusunda, Diyanet İşleri Başkanlığı 15.04.2024 tarihinde ödemelerle ilgili açıklamasında;

“1. Sadece hukuki statüsü köy olan yerlerde görev yapan açıktan vekil imam-hatiplere (müezzin-kayyımlar hariç), verilen sosyal hak ve yardımlar (aile yardımı gibi) dahil edilmeksizin, ilgili mevzuatı uyarınca ödenmesi öngörülen her türlü ödemeler toplamının brüt tutarının (toplu sözleşme ikramiyesi dahil), asgari ücret tespit komisyonunca belirlenen (brüt) asgari ücretin aylık tutarından az olması halinde aradaki fark tazminat olarak ödenebilecek olup bu durumda olan personele geriye dönük ödeme yapılabilecektir.

2. Büyükşehir belediyesi olan illerdeki köyler mahalle statüsü kazandıklarından buralarda görev yapan görevliler bu haktan yararlanamayacaktır” denilmektedir.

Bu itibarla, vekil imam-hatip ve müezzin-kayyımların tamamının, hangi il, ilçe veya köyde görev yaparsa yapsın, asgari ücretin üzerinde ve aynı ücreti alabilmeleri için, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapılması gerekmektedir.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak; Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyımların ücret adaletsizliğinin giderilmesi için, MHP Grup Başkanvekili Sayın Erkan Akçay’a 657 sayılı DMK’nda gerekli değişikliğin yapılması talebimizi ilettik.

İlgisi için teşekkür ediyoruz.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder