HABER DETAYLARI

BAŞKANLAR KURULUMUZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.


Türk Diyanet Vakıf-Sen 31. Başkanlar Kurulu İstişare Toplantısı 05 Temmuz 2022 Salı günü interaktif ortamda gerçekleştirildi.

Toplantıda; 2022 yılı üye sayıları, 3600 Ek Gösterge, 4/B Sözleşmeli Çalışanların Kadro Talepleri, Banka Promosyonları, Diyanet ve Vakıflar Çalışanlarının Hakları ve Sendikamızın önümüzdeki süreçte yapacağı çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıya, Trabzon Şube Başkanımız Mehmet Odabaşı’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim ve ardından Başbağlar ve Urumçi’de katledilenler ile şehitlerimize dua edilerek başlandı.

Genel Başkanımız Nuri Ünal, son dönemde gündem olan ve kanunlaşan 3600 ek gösterge başta olmak üzere, Diyanet ve Vakıflar çalışanları ile ilgili düzenlemeler ve güncel konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Genel Başkanımız; “Son bir yılda 2486 helal üye kaydederek 14.045 olan üye sayımız 16.531’e yükselmiştir.

Sendikamızın büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayan, her türlü özveriyi ortaya koyan teşkilatımızın kıymetli mensuplarına ve değerli üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İlkemizden, ülkümüzden ayrılmadan etkili olan Sendikamızı yetkili yapmak için mücadelemiz devam ediyor” dedi.

Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın problemlerinin çözümü için çaba sarf ettiklerini kaydeden Genel Başkanımız Nuri Ünal şöyle devam etti; “3600 ek gösterge düzenlemesinden iki yıl mezunu din hizmetleri sınıfında çalışan arkadaşlarımızın da faydalanması önemli bir gelişmedir. İnşaallah Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılacağı Ekim ayında 3600 ek göstergeden faydalanamayan çalışanlarımızın da bu kapsama dahil olmaları için çalışmalarımız sürecektir.

Banka promosyonları ile ilgili olarak yapılan ihalenin iptali için açtığımız davayı kazandık ve bütün bankaların katılımıyla yeniden ihale yapılmasının yolu açıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Danıştay’a müracaat etti, şu anda karar aşamasında. Süreci yakinen takip ediyoruz.

Türk Diyanet Vakıf-Sen, çalışanlarımızın hak ve menfaati için, banka ayrımı gözetmeden öncelik hizmet alımı ve en yüksek promosyon alınması için mücadelesini sürdürecektir.

4/B Sözleşmeli personelin kadroya geçmeleri için Ekim-2022 ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldığında kanuni düzenleme yapılmasını beklemekteyiz. Yakından takip etmekteyiz.

Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın problemlerinin çözümü ve çalışma huzurunun artırılması için üretiyoruz, mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz.”

Genel Başkanımızın konuşmasının ardından Şube Başkanlarımız ve İl Temsilcilerimiz söz alarak gündem ve güncel konular ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Genel Başkan Yardımcılarımızın kendi görev alanlarıyla ilgili bilgilendirme yapmalarının ardından Genel Başkanımız Nuri Ünal, Şube Başkanlarımız ve İl Temsilcilerimize başarılar dileyerek, Kurban Bayramlarını kutladı.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder