HABER DETAYLARI

BAŞKANLAR KURULU TOPLANTIMIZI TELEKONFERANSLA YAPTIK


 

Türk Diyanet Vakıf-Sen Başkanlar Kurulu toplantısı
16 Mayıs 2020 Cumartesi günü telekonferans yöntemiyle gerçekleştirildi. 

Genel Başkanımız Nuri Ünal, Genel Başkan Yardımcılarımız, Şube Başkanlarımız ve İl Temsilcilerimizin katıldığı toplantıda; Diyanet ve Vakıflar çalışanlarının durumu, içerisinde bulunduğumuz sürecin değerlendirilmesi, karşılaşılan problemler ve talepler değerlendirildi. Sendikal çalışmalarımız hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. 

Genel Başkanımız Nuri Ünal, toplantının açılışında katılanlara teşekkür ederek şunları söyledi; “Bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını, Mart 2020 ayı başından itibaren ülkemizde de görülmeye başladı. Devletimiz salgının yayılmaması için, her alanda tedbirler almaya başladı ve bu tedbirler kapsamında 16 Mart 2020 tarihinden itibaren de camilerde cemaatle namaz kılmaya ve Cuma namazlarının kılınmasına ara verildi.

Özellikle din görevlilerimiz bu süreçte ezanları okuyarak camilerde bulunmaya devam ettiler. Ülkemizin her yerinde de VEFA gruplarında canla başla görev yapmaya halen devam ediyorlar. Bütün görevlilerimizden Allah razı olsun. Şahsınızda bütün arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Bu bağlamda, toplantıların da iptal edilmesi neticesinde, Mart’tan bugüne kadar sizler illerinizde, biz de Genel Merkez olarak, telefon ve sosyal medya vasıtasıyla, üyelerimizin ve çalışanlarımızın problemlerini gidermeye çalışıyoruz.

Son zamanlarda Diyanet ve Din Görevlileri aleyhine oluşturulmak istenilen olumsuz tavırların hep karşısında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Devletimizin birliği, milletimizin huzuru ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın varlığı bizler için önemlidir.

Şu anda kutlamakta olduğumuz Vakıf Haftası hayırlara vesile olsun. Kadir Gecesinin ve Ramazan Bayramının sizlere, ülkemize, milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa, sağlık huzur ve esenlik getirsin. Virüs salgınından bir an önce kurtulmamızı nasip etsin.”

Şube Başkanlarımız ve İl Temsilcilerimiz de görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Birlik ve beraberlik anlayışının en üst düzeyde olduğu şu günlerde, özellikle idarecilerin çalışanları sendika tercihlerinden dolayı ayırmamaları gerektiği vurgulandı. Çalışanlara eşit mesafede olunması gerektiği bir kez daha dile getirildi.

Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın taşra teşkilatına gönderdiği banka promosyon uygulamasının sıkıntılara sebep olduğu ifade edilerek, katılım bankalarının diğer bankalara göre çalışanlara gerekli promosyon ödemesi yapmadıkları dile getirildi.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder