HABER DETAYLARI

"Tarihi `tekerrür` diye tarif ediyorlar; Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?


"Tarihi  ‘tekerrür’ diye tarif ediyorlar;
Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?

Mehmet Akif Ersoy

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 15 Temmuz 2016 hain işgal-darbe girişiminin 8. yılı nedeniyle yazılı açıklamada bulundu:

Genel Başkan Ünal, “Sevgili Peygamberimiz’in (sas) “Mü’min, aynı delikten iki defa sokulmaz.” sözleri kulaklarımıza küpe olmalıdır” diyerek açıklamasına şöyle devam etti;

“Yılanın deliğinden eli bir kez ısırılan kimse, aynı deliğe tekrar elini sokmaz. Çünkü orada ısırılacağını ve yılanın zehriyle zarar göreceğini bilir. Aklı başında bir kişi bunu asla yapmaz. Bile bile hem kendini, hem de yanındakilerini tehlikeye atmaktan imtina eder. Toplum, millet ve ülke için oluşacak zararlar ise daha tehlikelidir ve gelecek nesilleri de kapsar.     

Yıllardır, Türk Devletini yok etmek ve Türk Milletini Anadolu’dan çıkarmak isteyen iç ve dış mihraklar olagelmiştir. Bu düşmanlar bazen açıktan, bazen de sinsice ve haince saldırmışlardır.

Türk Milleti, bugüne kadar iç ve dış hainlik ve saldırıları bertaraf etmeyi başarmıştır. Elbette bunun karşılığında da bedel ödemiştir ve ödemeye de devam etmektedir. 

Emperyalist güçler, farklı yollar deneyerek saldırılarından vaz geçmemektedirler. Askeri darbelerden, post modern darbelere ve ekonomik yaptırımlara kadar ülkemizi, milletimizi ve Devletimizi güçsüz hale getirmek için çeşitli planları ortaya koymaktadırlar.

Bundan sekiz yıl önce, yani 15 Temmuz 2016 Cuma günü, belki tarihte örneğine az rastlanabilecek bir hainliği devreye sokmuşlardır. Milletimizi birbirine düşürmek, ülkemizde iç karışıklıklar çıkarmak, insanlarımızı birbirine düşman hale getirmek için her türlü şeytani planı uygulamaya almışlardır.

Emperyalist devletlerin uşağı FETÖ denen bölücü, yıkıcı ve sinsi terör örgütüne, 15 Temmuz 2016’da hain darbe, işgal girişimi yaptırılmıştır. Ancak, milletimizin feraseti, Devletimizin aklıselimi ve yüce Allah’ın yardımıyla, bu şeytani girişim etkisiz hale getirilmiştir.

Kıymetli Diyanet çalışanlarımızın, din görevlilerimizin salalarla milletimizin milli direnişini canlı tutması asla unutulamaz.

15 Temmuz 2016’da milletimiz, birlik, bütünlük ve beraberlik içerisinde; vatanından, toprağından, şanlı bayrağından, ezanından, namusundan, istiklal ve istikbalinden asla ve asla vaz geçmeyeceğini hem şer güçlere, hem de onların arkasında olanlara göstermiştir.

FETÖ terör örgütü; milletimizin en hassas olduğu dini duygularını istismar etmiş, insanlarımızı yanıltmış, fitne ve fesat çıkarmak için yıllarca sinsice yapılanmıştır. Yüce dinimiz İslam’ı kendi süfli çıkarlarına göre yorumlayarak, insanlarımızı kandırmışlardır. Aile bağlarımızı bozmuş, millet ve ümmet anlayışımızı sulandırmış, değersizleştirmek için elinden geleni yapmıştır.

Hain FETÖ teröristleri, milletimizin araç gereçleriyle ve her türlü imkanlarıyla yine milletimize tuzak kurmuşlardır.

15 Temmuz 2016 gecesi uçaklarla, tanklarla ve her çeşit silahlarla, vatandaşlarımızın ve kurumlarımızın üzerine kahpece saldırmışlardır. Bu alçak saldırılarda; 251 vatandaşımız şehit ve 2.734 vatandaşımız da gazi olmuştur. Bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabır, kahraman gazilerimize de acil şifalar diliyorum.

Aziz Milletimize, cennet vatan ülkemize, ebed-müddet Türk Devletimize, şanlı tarihimize ve kutlu geleceğimize yapılan bu soysuz hainlikleri yapanları, her türlü desteği verenleri, yollarını açanları, alkış tutanları ve kınamayanları en şiddetli bir şekilde lanetliyorum.

15 Temmuz işgal darbe girişimi, her yönüyle, bütün kurum ve kuruluşları ve kurdukları yapılarıyla, en küçük ihmale sebep verilmeden kapsamlı ve ciddi bir şekilde değerlendirilmelidir. İhmali olanların, destek verenlerin, göz yumanların ve her türlü imkanı sağlayanların da kanun çerçevesinde gereği yapılmalıdır.

Milletimizin samimi din duygularını nasıl istismar ettikleriyle ilgili, FETÖ terör örgütünün elebaşı, sözde yöneticileri ve mensupları çok iyi araştırılmalı, analiz edilmeli ve eksiklikler giderilmelidir. 

Sekiz yıl geçmesine rağmen, FETÖ terör örgütü başta olmak üzere, buna benzer yapıların detaylı değerlendirilmesinin geniş bir şekilde yapıldığı da maalesef söylenemez. Tekrar böyle bir durumla karşılaşmamak için; bireysel ve kurumsal gerekli tedbirler bilimsel, ciddi ve kalıcı bir şekilde geciktirilmeden uygulamaya geçirilmelidir.

Sevgili Peygamberimiz’in (sas) “Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır” emri unutulmamalı, Milletimizin milli birlik ve beraberlik şuuru, kardeşlik ruhu geliştirilmeli ve pekiştirilmelidir. Bütünlüğümüzü, diriliğimizi zedeleyici söz, tavır ve davranışlardan herkes kaçınmalıdır.

Özellikle kamuda, FETÖ terör örgütünün soru çalarak yaptığı haksız, adaletsiz ve liyakatsiz atama ve nakiller en geniş bir şekilde araştırılmalıdır. Bu adaletsiz ve ahlak dışı işlemi yapanlara gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak tekrar ifade ediyoruz ki; atama, nakil, görevde yükselme ve yer değişikliği işlemlerinde liyakat, bilgi, hakkaniyet ve adalet hakim olması gerekir. Aziz milletimize hizmet görevi olan bütün kamu çalışanlarının ve yöneticilerinin başka yerlere değil, sadece büyük Türk Devletimize sadakati esas almaları zorunluluktur.

Türk Diyanet Vakıf-Sen; dün olduğu gibi, bugün ve yarın önce ülkemiz anlayışıyla, Devletimizin daha güçlü, milletimizin birlik, beraberlik içerisinde daha mutlu ve huzurlu olması için üzerimize düşen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. İstiklalimizden ve istikbalimizden asla ve asla taviz vermeyeceğiz.

Bu duygularla; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, şanlı bayrağımız, cennet vatan ülkemiz, ezanımız, namusumuz ve ülkemiz için gözünü kırpmadan canlarından vaz geçen aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Yüce Allah (cc) milletimizi, Devletimizi, gönül coğrafyamızı ve İslam alemini her türlü şeytani planlardan, hainliklerden, fitne fesattan, karışıklık ve bozgunculuktan muhafaza eylesin.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder