HABER DETAYLARI

"4/B SÖZLEŞMELİ ÇALIŞANLARIN KADRO TALEBİ"


"4/B SÖZLEŞMELİ ÇALIŞANLARIN KADRO TALEBİNİ MAHKEMELER DEĞİL, TBMM ÇÖZMELİDİR"

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; “ 4/B Sözleşmeli çalışanların kadro talebini mahkemeler değil, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kanun çıkararak çözmelidir.

Yıllardır dile getirdiğimiz husus, çalışanlar arasında ayrımın ortadan kaldırılması talebidir. 4/B Sözleşmeli çalışanlar, aynı okullardan mezun olmuşlardır. Aynı yazılı ve mülakat sınavlarına tabi olmuşlardır. Cami ve Kur’an kurslarında aynı görevi yapmaktadırlar. Ancak,  4/A ve 4/B çalışanların arasında farklılıklar olduğu yetmezmiş gibi, 4/B sözleşmeli çalışanlar arasında da farklılıklar ortaya çıkarılmıştır.

Bu durum kabul edilebilir değildir.

Diyanet İşleri Başkanlığında çoğunluğu imam-hatip, müezzin-kayyım ve Kur’an kursu öğreticisi olan ve 3+1 yıl sistemine tabi olmayan yaklaşık 20.000 sözleşmeli çalışanın kadroya geçirilmesi için mahkemeleri işaret etmek doğru bir anlayış değildir.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Türkiye Büyük Millet Meclisi bir an önce ayrım yapmadan, 4/B statüsünde istihdam edilen bütün sözleşmeli personelin 4/A kadroya geçirilmelerini sağlamalıdır.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUMLAR

  1. Yahya 31.03.2022

    Bizden sonra atananlar kadroya geçti, biz ise aynı sözleşmeli koni konumundayız özlük haklarımız yok , ortada bir eşitsizlik var, tüm yetkililere duyurulur

1

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder