HABER DETAYLARI

BERAT GECESİ AFFIMIZA VE ARINMAMIZA VESİLE OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; 24 Şubat 2024 Cumartesi’yi 25 Şubat 2024 Pazar’a bağlayan, Şaban ayının onbeşinci gecesi idrak edeceğimiz Berat Kandili dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu:

“Berat gecesinin affımıza ve arınmamıza vesile olması için, Allah’a dua edelim. Borçlarımızdan, her türlü hastalıklarımızdan, işlediğimiz suçlardan ve hatalardan kurtulmak anlamına gelen Berat gecesini, gerektiği gibi idrak edelim. Günahlardan arınmak, temize çıkmak, af ve rahmete kavuşmak için tevbe edelim.

İnsan olarak bizleri yaratan Yüce Allah'a kul olmanın manevi zevkine erelim. Kurtuluş gecesi anlamına de gelen Berat gecesinde, bol bol Kur’an’ı anlamıyla birlikte okuyalım.

Berat gecesinde Müslümanlar, öteden beri diğer gecelerden farklı bir şekilde daha fazla ibadet ve dua etmektedirler. Kendilerine, ailelerine ve bütün İslam alemine huzur ve esenlik dilemektedirler. 

Bu özel geceler, bizlere hayatımızla ilgili muhasebe yapmayı da sağlar. Manevi duygular artar, güzel işlerin yaygınlaşması ve yaşanması sağlanır. Böyle geceler, hayırlı işlerin devamlı olmasına vesile yapılmalıdır.

Aziz Milletimiz de, Berat gecesi gibi kandil günlerini ayrı bir önem vererek kutlamaktadır. İnsanlarımız birbirine karşı daha hoşgörülü, anlayışlı, şefkatli ve yardımsever olmaktadır.

Sevgili Peygamberimiz’in (sas) "Allah"ım! Gazabından rızana, cezandan affına sığınırım. Senden sana sığınırım.” diye dua ettiği gibi, bizler de dua edelim.

Berat gecesini; Kur'an-ı Kerim’i mealiyle birlikte okuyarak, anlayarak, yaşamaya çalışarak, namaz kılarak, Sevgili Peygamberimizin (sas) güzel ahlakını ve hayatını öğrenerek, günahlarımıza bir daha işlememek üzere istiğfar ve tevbe ederek idrak edelim.

Aracıya veya başka bir yardımcıya gerek duymadan, Cenab-ı Allah'tan günahlarımızdan bağışlanma dileyelim. Bu geceyi başlangıç kabul ederek ve Allah'ın rahmetinden ümidimizi kesmeyerek, gerçek kulluğumuzu yerine getirelim.

İçimizde bulunan Allah, Peygamber, anne, baba, insan, canlılar, bayrak, vatan ve millet sevgisini en üste çıkararak, olgun bir mü'min olmaya çalışalım. Ailemize, arkadaşlarımıza, çevremize ve topluma yararlı ve örnek insanlar olmaya gayret gösterelim.

Kalplerimizi karartan, kardeşlik duygularımızı körelten gıybet, fitne, fesat, dedi kodu, iftira ve yalan gibi kötü hasletlerden uzak duralım.

Yüce Allah (cc) (Hucurât Suresi-10) bizlere “Müminler ancak kardeştirler, öyleyse iki kardeşinizin arasını düzeltin, Allah’a itaatsizlikten sakının ki rahmetine mazhar olasınız” buyurduğu gibi, kardeşliğimizi pekiştirelim, küskünlükleri ve dargınlıkları ortadan kaldıralım. Bir, iri, diri, birlikte ve beraber olalım.

Gazze ve Doğu Türkistan’daki soydaş ve dindaşlarımız başta olmak üzere, dünyanın neresinde olursa olsun, zulüm, işkence vahşet ve soykırıma uğrayan insanların esenlik ve huzuru için dua edelim. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu ve tekrar Müslümanlarla buluşması için Allah’a samimiyetle yakaralım.

Bu düşüncelerle; Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın, üyelerimizin, milletimizin, gönül coğrafyamızın ve İslam aleminin Berat Gecesini tebrik ediyor, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını, rızkımızın bol ve bütün sıkıntılardan kurtulmamızı Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder