HABER DETAYLARI

KADİR GECEMİZ KUTLU OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 5 Nisan 2024 Cuma’yı 6 Nisan 2024 Cumartesi’ye bağlayan gece idrak edeceğimiz Kadir Gecesi münasebetiyle yayınladığı mesajda, “Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini tebrik ediyor, bu gecenin birliğimize, beraberliğimize ve bütün insanlığın huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Genel Başkan Ünal şöyle devam etti; “Yüce Allah (cc) Kur’an-ı Kerim’de, Kadir gecesinin “Bin aydan daha hayırlı” olduğunu bizlere bildirmiştir. Böyle özel bir geceye tekrar kavuşmak ve bu geceyi gerektiği gibi ihya etmek önemlidir. Bu gecenin hayatımızdaki belki son Kadir gecesi olabileceği unutulmamalı, ona göre değerlendirilmelidir.

Kadir gecesini diğer gecelerden ve zaman dilimlerinden ayıran, üstün kılan en önemli özellik ise, Kur’an’ı Kerim’in bu gecede inmeye başlamasıdır.

Bu gece vesilesiyle de insanlık için bir kurtuluş ve hidayet rehberi olan Kur’an’ı okumalı, anlamalı, emir ve yasaklarını iyi öğrenerek hayatımıza tatbik etmeliyiz.

Bir taraftan Kadir gecesinin coşkusunu, diğer taraftan da on bir ayın sultanı Ramazan ayını uğurlamanın hüznünü, sonrasında da sevinç günümüz olan bayrama ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz.

Kadir gecesinde muhasebe yaparak, Ramazan ayında kazandığımız güzel hasletlerin devamını sağlamalıyız. İşlediğimiz hata, günah ve eksikliklerimizden uzaklaşarak, bir daha yapmamak üzere tövbe ederek, Allah’tan af ve mağfiret dilemeliyiz.

Sevgili Peygamberimiz’in (sas) güzel ahlakını ve hayatını öğrenerek, yaşantımıza yön vermeliyiz.

Yaşantımızı Allah’ın rızasına uygun bir hale getirmeli ve örnek kişiler olabilmeliyiz. Kadir gecesi gibi önemli ve özel geceleri, yaşantımızda güzel değişikliklere vesile yapabilmeliyiz.

Yardımlaşma ve dayanışma duygularıyla, imkanı olanların olmayanlara kucak açması sağlanmalıdır. Zekat, sadaka ve yardımlarıyla ihtiyacı olanlar unutulmamalıdır. Yapılan iyilikler, sadece ve sadece Allah’ın rızasını kazanmak için yapılmalıdır. Yardım yapılırken, karşısındaki insanlar incitilmemeli, gösterişten uzak bir şekilde yardımlar yapılmalıdır. Bir elin verdiğini, diğer el bilmemelidir.

Sevgili Peygamber Efendimiz’in (s.a.s) “Allah’ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet” şeklinde dua etmemizi tavsiye ettiği gibi, bizler de Allah’a yalvarmalı, kendimiz, ailemiz, milletimiz ve insanlık için dua etmeliyiz.

Gazze’de, Doğu Türkistan’da ve dünyanın neresinde olursa olsun, mazlumların felaha kavuşması için dualar edelim. Zalimlerin, zulümlerini yapamamaları için Allah’tan yardım isteyelim. Sevginin, saygının, huzurun, esenliğin ve kardeşliğin her yanı sarması için hem çalışalım, hem de niyazda bulunalım. 

Bu duygularla; milletimizin, gönül coğrafyamızın ve İslâm âleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, Yüce Allah’tan (cc) dualarımızı, yapılan yardımları, ibadetlerimizi ve tuttuğumuz oruçlarımızı kabul etmesini niyaz ediyorum. Kadir Gecesinin, bütün insanlığın huzuruna ve esenliğine vesile olmasını, insanlığın bütün kötülüklerden kurtuluşa ermesini, Ramazan Bayramı’na da sağlık, huzur, birlik ve beraberlikle kavuşmamızı diliyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder