HABER DETAYLARI

RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Ramazan Bayramı münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

Genel Başkan Ünal; “Dostluğun, sevginin, kardeşliğin ve paylaşmanın pekiştiği Ramazan Bayramının neşesi ülkemizi, milletimizi, İslam alemini ve bütün insanlığı sarsın”  dedi.

On bir ayın sultanı Ramazan ayında oruçlarımızı tuttuk, teravih namazlarımızı büyük bir coşkuyla eda ettik. Bin aydan daha hayırlı Kadir gecesinde Allah'a yalvararak affedilmemizi istedik. Sonunda da Yüce Allah'ın bizlere bahşettiği bayrama ulaşmanın sevincini yaşıyoruz diyen Ünal şöyle devam etti; “Milletlerin ortak sevinçlerini paylaştığı zaman dilimleri vardır. Milli günlerimizin yanında, dini bayramlarımız da hem milletimizin, hem de bütün müslümanların birlik, beraberlik ve kaynaşma günleridir. 

Bayramlar, tek tek kişilerin ve toplumumuzun ortak sevinç günleridir. İnsanların birbiriyle samimi duygularını paylaştığı, dargınlık ve kırgınlıkların ortadan kalktığı,  birbirine hoşgörüyle yaklaşıldığı önemli ve özel günlerdir. Bayramların, amacına uygun bir şekilde kutlanabilmesini sağlamak hepimizin görevidir. Toplumun tüm kesimlerinin, bayram sevincine ortak olabilmesidir. Kötülüklerden ve ayrıştırmalardan uzak olarak, herkesin Allah için birbirini sevmesinin ve birlikteliğin sağlanmasını temin edilmesidir.

Ramazan ayında kazandığımız sabır, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü gibi güzel davranışların, bayramla birlikte daha da artarak devam etmesidir. Oluşan manevi ve güzel havanın, bayramda olduğu gibi, diğer zamanlarda da hayatımızda var olmasını sağlamalıyız. 

Bayram gösterilen sevgi, saygı ve nezaket sadece üç günle sınırlı kamamalıdır. Kimsesizler unutulmamalı, herkese el uzatılmalıdır. Kardeşliğimiz pekiştirilmeli, toplumda herkes birbirinden emin olabilmeli, birbirine güvenebilmelidir. 

Bizler cennet vatanımızda sevinçle bayram kutlarken, yanı başımızda Gazze'de, fiziken uzak olsa da kalbimizde olan Doğu Türkistan'da ve dünyanın bir çok yerinde, zulüm, vahşet ve soykırıma tabi tutulan insanlar olduğu da unutulmamalıdır. Onların bırakın bayram kutlamasını, en haklı insani ihtiyaçlarını bile karşılayamadıklarına şahitlik ediyoruz. Bayram gününde de mazlum kardeşlerimizin felaha ve refaha ulaşması için dua ediyoruz. Zalimlerin kahrolması için Allah'a yalvarıyoruz.   

İstiklal ve istikbalimizin sembolu, ay yıldızlı al bayramğımızın hür bir şekilde nazlı nazlı dalgalanması için, canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Kahraman gazilerimize minnettarlık duygularımızla, acil ve kalıcı şifalar diliyoruz. Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin kıymetli yakınlarına da saygılarımızı ve muhabbetlerimizi sunuyoruz.
 
Mübarek Ramazan Bayramının Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımıza, ülkemize, milletimize, gönül coğrafyamıza, İslam alemine ve bütün insanlığa huzur, esenlik, birlik, dirlik getirmesini, zulüm altındaki insanların kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyorum. 

Ramazan bayramınızı kutluyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder