HABER DETAYLARI

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLU OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı:

“Verilen emekler, yapılan çalışmalar başarıyla sonuçlansın, milletimize hizmet eden bütün çalışanlarımız hak ettiği ücreti alsın” diyen Genel Başkan Ünal şunları söyledi;

“Kamu çalışanları olarak, ülkemizin daha güçlü, milletimizin daha müreffeh olması için, gece gündüz demeden çalışmaktayız. Üstlendiğimiz görevleri, en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisinde, ülkemizin kalkınması için üretmeye devam ediyoruz.

Milletimizin vergileriyle ödenen ücretlerimizi, çalışanlar olarak helal bir şekilde alabilmek için, görevini layıkıyla yapan bütün çalışanlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum.

Çalışanlar olarak bizler, nasıl ki Devletimizi, ülkemizi ve milletimizi önceliyorsak, verilen emeğin karşılığını istemekte en haklı talebimizdir.

Bütün çalışanların hakları korunarak, kimseye muhtaç olmadan insanca yaşayabilecekleri ücret verilmelidir. “Alın teri kurumadan ve ücretinin tam olarak verilmesini” buyuran Sevgili Peygamberimizin (sas) o emri unutulmamalıdır.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü vesilesiyle;

Son yıllarda enflasyon karşısında eriyen maaşların, yeniden değerlenmesi yapılmalıdır.

Kamu çalışanlarının mali, özlük, sosyal ve diğer hakları günün şartlarına göre iyileştirilmelidir.

Memur emeklilerine verilmeyen ilave ek ödeme, emekli aylıklarına ve ikramiye hesabına dahil edilmeli, tüm ödemeler emekliliğe yansımalıdır. Eş ve çocuk yardımı emekli olduğunda da devam etmelidir.

Gelir vergisi oranı %15 olarak sabitlenmeli, hakkaniyetli ve güvenceli bir kamu personel rejimi hayata geçirilmelidir.

Kamu çalışanlarına günün şartlarına göre ısınma, ulaşım, kira, yemek, giyim yardımı ve bayram ikramiyesi verilmelidir.

Aile bütünlüğünün sağlanması ve geleceğimiz olan çocukların mağduriyetlerinin giderilmesi için, eş durumu tayinler geciktirilmeden yapılmalıdır.

Bütün çalışanlar kadrolu olmalı, özellikle Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan, asgari ücretin altında ücret alan vekil imam-hatip, vekil müezzin-kayyım ve fahri Kur’an kursu öğreticilerinin kadroya geçişleri sağlanmalıdır.

İsimsiz şikayetlerle kamu çalışanları mağdur edilmemelidir. Sadece ceza veren değil, teşekkür ve takdir eden, ödül veren bir anlayış geliştirilmelidir.

Yıllardır geciktirilen 1. dereceye gelen kamu çalışanlarının, 3600 ek göstergeden faydalanması için Kanuni düzenleme acilen hayata geçirilmelidir.

Atama, nakil, görevde yükselme ve görevlendirmelerde adalet ve hakkaniyetten ayrılmadan, liyakat esaslı, bilgiye dayalı işlem tesis edilmelidir. Görevi Milletimize hizmet olan çalışanların, Devlete sadakati esas olmalıdır.

Bazı kurum yöneticilerinin “ben yaptım oldu” anlayışından vaz geçerek, çalışanlar arasında ayrıştırma, ötekileştirme ve yok sayma anlayışları ortadan kalkmalıdır.

"Daha ehil ve liyakatlisi varken yakınlık sebebiyle bir başkasını tercih ve istihdam eden kimse Allah`a, Resulü`ne ve bütün müslümanlara karşı hâinlik etmiş olur" diyen sevgili Peygamberimiz’in (sas) emri asla ve asla hatırdan çıkarılmamalıdır.

Kurumların yöneticileri, idare edenler ve işverenler bu ölçüler içerisinde davrandıklarında, çalışanlar da görevlerini severek, benimseyerek, daha iyi yapmanın çabası içerisinde olurlar. Verimliliğin, üretmenin, katkı sunmanın mutluluğuyla çalışma barışı ve huzuru da sağlanmış olur.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak; yurt içinde ve yurt dışında Milletimize gece gündüz hizmet eden, Diyanet ve Vakıflar ile bütün kamu çalışanlarımızın karşılaştıkları problemlerin çözüme kavuşturulması için, mücadelemiz yılmadan devam edecektir.

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle, o illerde çalışan kamu görevlilerine, deprem tazminatı ödenmelidir. Bu illerde görevli çalışanların barınma sorunları acilen giderilmelidir.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde, katil İsrail yöneticilerinin Filistin’de, Gazze’de, katil Çin yöneticilerinin Doğu Türkistan’da emeklerini yok ettiği insanlarımızı da unutmadık. Vahşeti, katliamı ve soykırımı yapan bütün katilleri lanetliyoruz. İnanıyoruz ki, mazlumlar mutlaka zafere ulaşacaktır.

Ülkemizin ilerlemesi, Milletimizin huzuru, bütün çalışanların mutluluğu ve refahı için üreten kamu çalışanlarının ve bütün çalışanların problemlerinin ortadan kalktığı gün olması dileğiyle, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımız başta olmak üzere, bütün çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder