KAMU-SEN HABER DETAYLAR

HEYETİMİZ İNCELEMELERDE BULUNMAK ÜZERE YANGIN AFET BÖLGELERİNİ ZİYARET EDİYOR


Türkiye Kamu-Sen heyeti, Genel Başkan Önder Kahveci’nin talimatı ve Konfederasyonumuz yönetim kurulunun almış olduğu karar gereğince geçtiğimiz hafta başlayan ve hala bazı bölgelerde devam eden orman yangınlarına ilişkin incelemelerde bulunmak üzere afet bölgelerinde çalışmalarda bulunuyor.

Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demirci ve Türk Tarım Orman-Sen Genel Merkez yöneticilerinden Sebahattin Öztürk ile Mustafa Buyruk, yaklaşık 2 hafta önce Mersin, Adana ve Osmaniye’de başlayıp Antalya ve Burdur illerini de etkisi altına alan orman yangınlarıyla ilgili alanda tespitler yapmak üzere görevlendirildi.

Konfederasyon ve Türk Tarım Orman-Sen heyeti, ülkenin birçok ilinde eş zamanlı başlayan ve hala devam eden orman yangınlarında görev yapan kamu çalışanlarını da ziyaret ederek moral verdi. Görüşmelerde sendika temsilcilerimiz ile Muğla ve Antalya il temsilcisi de hazır bulundu.  Alanlarda görevli kamu çalışanlarımızın yürüttüğü çalışmalar, bizzat Yangın Koordinasyon Merkezleri ziyaret edilerek gözlemlendi. 

Türkiye Kamu-Sen heyeti, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez ile afetin yaşandığı yerlerdeki Koordinasyon merkezlerinde çalışmalar yaparken istişarede bulundu. Yangın bölgelerinde görevli çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerini de ileten heyetimiz, yangın sonrası yaşanan tahribata ilişkin bilgi aldı.

Afet bölgesinde hasar görmüş alanları ve maddi zarara uğrayan vatandaşlarımızın durumunu da tek tek inceleyen heyetimiz, hem yeniden ormanlaştırma çalışmalarına, hem de sosyo- ekonomik olarak muhtaç durumda olan vatandaşlarımıza destek sunacaklarını bildirdi.

Heyetimiz, bölgede çalışmalarını tamamlayınca afet sonrası yapılacakların tespiti hususunda bir rapor hazırlayacak. İlgili rapor yönetim kurulumuz tarafından incelenerek bölgeye gerekli desteğin verilmesi konusunda gerekenlerin yapılması sağlanacak. Afet bölgelerinde bundan sonra atılacak her adımda Türkiye Kamu-Sen olarak desteklerimizi sunmaya devam edeceğiz.      




Haber Grubu: SPOT HABERLER
Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder