KAMU-SEN HABER DETAYLAR

SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI KONUSUNDA ADIM ATILMASI MEMNUNİYET VERİCİDİR


Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Sayın Önder Kahveci'inin sağlıkta şiddete verilecek cezaları düzenleyen yasa tasarısı ile ilgili açıklama yaparak, görüşlerini dile getirdi.

Kahveci şu şekilde açıklama yaptı:

"Uzun zamandır dile getirdiğimiz ve TBMM’ye başvuru yaptığımız  sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik yasal düzenlemeler ile ilgili somut adım atılması memnuniyet vericidir. AK Parti ve MHP’nin TBMM’ye birlikte sunduğu tasarıyla sağlıkta şiddet konusunda iki önerimiz hayata geçecektir. 

Bunlardan birincisi sağlıkta şiddete cezaların arttırılmasıdır tasarıya göre cezalar yarı oranında arttırılacaktır. İkincisi ise önerimiz ise sağlık kurum ve kuruluşlarında sıfır toleranslı alan ilan edilmesiydi. Böylelikle cezalar ertelenmeyecekti.  Tasarıda cezaların ertelenmemesi, hükmün açıklanmasının geri bırakılması hükümleri uygulanmaması için TCK’da düzenleme yapılıyor. 

Üçüncü talebimiz ise şiddet uygulayanlara belirli bir dönem kamu sağlık hizmetlerinin acil haller dışında ücretli olmasıydı, bu husus tasarıda yer almamış. Şiddet uygulayanlara ve yakınlarına mağdur çalışanın yerine başka sağlık çalışanlarını hizmet vermesi ile ilgili bir düzenleme yapılmıştır.

Yasal düzenleme önemli, uygulanması ise daha önemlidir. Tutuklu yargılama var ama ne yazık ki kağıt üstünde kalmıştı. Bu düzenlemeler asla kağıt üzerinde kalmamalı tereddütsüz uygulanmalıdır. Herkes şiddetin cezasını çekeceğini bilmeli, bu hissettirilmelidir."




Haber Grubu: SPOT HABERLER
Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder