KAMU-SEN HABER DETAYLAR

CHP İLE TELEKONFERANS SİSTEMİYLE GÖRÜŞEREK TALEPLERİMİZİ İLETTİK


Aralarında Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanımız Önder Kahveci'nin de yer aldığı memur konfederasyonu temsilcileri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla Telekonferansla görüştü.

KAHVECİ: SAĞLIK'TA ŞİDDET YASASI TBMM'DEN BİR AN ÖNCE ÇIKARILMALIDIR

Koronavirüs gündemi ve detaylarının değerlendirildiği görüşmede Genel Başkanımız Önder Kahveci, sağlıkta şiddet yasasının TBMM'den hep birlikte çıkarılması yönünde talebini iletti. Genel Başkan Kahveci, "Böyle bir görüşme tertip ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Ülkemiz ve Dünya coronavirüs salgını ile mücadele etmektedir. Salgını durdurmak ve bertaraf etmek için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. 

Elbette virüsle mücadele devam ederken burada kamu çalışanlarının yükü aynı şekilde devam etmektedir. Özellikle sağlık çalışanlarımız cephede mücadelesine devam etmektedir. Bunun yanında maliye, PTT, vergi daireleri, güvenlik güçleri, belediyeçalışabları ve daha birçok kurum çalışanı görevlerinin başındadır. Risk altında olan sağlık çalışanlarımızın yaşadığı sorunları ve beklentilerini karşılamak noktasında bir an önce adımlar atılmalıdır. 

Sağlıkta şiddet yasası yıllardır talep ettiğimiz, üzerinde durduğumuz ve sağlık çalışanlarının en önemli beklentilerinden birisidir. Bu noktada sağlıkta şiddet yasasının TBMM'de grubu bulunan bütün siyasi partilerin desteğiyle çıkarılması en büyük beklentimizdir. 

Bu zor şartlarda görev yapan sağlık çalışanları bu yasanın çıkmasını beklemektedir.

KAHVECİ: KORONAVİRÜS İLE MÜCADELEDE HAYATLARINI KAYBEDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI ŞEHİT SAYILMALIDIR

Diğer yandan dünyayı ve ülkemizi tehdit eden coronavirüs ile mücadelede hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarımızın şehit statüsüne alınması da bir diğer talebimizdir. Az önce de ifade ettiğim gibi sağlık çalışanlarımız virüs ile mücadelede tıpkı cephede savaşırcasına görevlerini ifa etmektedirler. Bu talebimizin de gündeme alınması beklentimizdir.

KAHVECİ: İŞ AKİTLERİ FESHEDİLEN BELEDİYE ÇALIŞANLARININ MAĞDURİYETLERİ GİDERİLMELİDİR

Bir diğer husus ise belediyelerde görev yapan ve iş akitleri feshedilen çalışanların durumudur. Bu konuda ciddi mağduriyetler yaşanmaktadır. Böylesine Zorlu dönemlerden geçtiğimiz günlerde bu insanların yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi birlik ve beraberlik dediğimiz şu günlerde son derece önem arz etmektedir.

KILIÇDAROĞLU: KAMU ÇALIŞANLARI VE MEMUR KONFEDERASYONLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Coronavirüs ile mücadelede bütün kurum ve kuruluşların ortak bir şekilde hareket ettiğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu noktada kamu çalışanlarının emeği ve özverisinin göz ardı edilemeyeceğinin altını çizerek bütün kamu çalışanları ve memur konfederasyonlarına teşekkürlerini iletti.

KILIÇDAROĞLU: EKONOMİK TEDBİRLER SOSYAL DEVLETİN GEREĞİDİR

Coronavirüs ile mücadele devam ederken ekonomik anlamda yaşanan problemlere de değinen Kılıçdaroğlu "Toplumun her kesimini rahat ettirecek tedbirler alınmalı, sosyal devletin gereği budur" dedi.

KILIÇDAROĞLU: BELEDİYE ÇALIŞANLARININ DURUMUNU YAKINDAN TAKİP EDECEĞİM

Genel Başkanımız Önder Kahveci'nin belediyelerde çalışanların yaşadıkları sıkıntıları dile getirmesine de değinen Kılıçdaroğlu hiç kimsenin haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılmasına asla müsaade edemeyeceklerini kaydetti. Kılıçdaroğlu yaşanan bu sorunların takipçisi olduğunu ve belediye başkanlarından detaylı bilgi istediğinin de altını çizdi.




Haber Grubu: SPOT HABERLER
Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder