KAMU-SEN HABER DETAYLAR

BELEDİYELERDEKİ SÖZLEŞMELİ PERSONELİN İŞTEN ÇIKARILMASINA YARGI "DUR" DEDİ


Belediyelerde görev yapan sözleşmeli personelin iş akitlerinin feshine yönelik yapılan uygulamaya İdare Mahkemeleri DUR dedi.

Adana, Mersin ve diğer belediyelerde görev yaparken haksız bir şekilde işlerine son verilen  Türk Yerel Hizmet-Sen üyesi  yüzlerce sözleşmeli personelin açtığı dava sonuçlandı. 

Adana İdare Mahkemesi ve diğer illerdeki yerel mahkemelerin verdiği kararlarda, sözleşmeli personelin sözleşmesinin yenilenmemesinin haklı bir nedene dayanmadığının altı çizilerek, işten çıkarmaların hukuka uygun olmadığı belirtildi.

KAHVECİ: MAHKEME YAPILAN HAKSIZLIĞA DUR DEMİŞTİR

Bugüne kadar her platformda sözleşmeli personelin ve belediyelerde görev yapan sözleşmeli personelin sorunlarını dile getiren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, mahkemenin verdiği kararı değerlendirerek, “Hak yerini bulmuştur” dedi. kahveci, “Belediyelerde görev yapan sözleşmeli personelin işten çıkarılmaları noktasında oluşan mağduriyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve siyasi partiler başta olmak üzere bir çok merciye  taşıdık ve onların sesi olduk. 

Sözleşmelerinin yenilenmemesi sebebiyle bir anda ortada kalan bu insanlara karşı Türkiye Kamu-Sen olarak sorumlu sendikacılık anlayışı çerçevesinde daima yol gösterici ve destekleyici olduk.

Bu mahkeme kararı alınan kararların ve yapılan uygulamaların ne denli haksız olduğunu bir kere daha ortaya koymuştur.

Aslında sözleşmeli personel istihdamının gündemden çıkarılması gerektiği bir kere daha görülmüştür.  Sözleşmeli olarak görev yapan çalışanların geleceği bir kişinin insafına bırakılmamalıdır.  Türkiye Kamu-Sen her zaman kadrolu ve güvenceli istihdamdan yanadır.  

Bu mahkeme kararın uygulanması noktasında takipçi olacağımızı bir kez daha hatırlatıyor, kararın diğer belediyelere de emsal teşkil edeceğine inanıyorum” dedi. 

tks-dava-karar-120620200.pdf



Haber Grubu: SPOT HABERLER
Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder