BASINDA TDVS

KAMU ÇALIŞANLARI 3600`Ü BEKLİYOR

Nuri Ünal: 3600 ek göstergeyi bekliyoruz Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal: 3600 ek gösterge artık gündemden çıkmalı. Kamu çalışanlarının beklentisi biran önce karşılanmalıdır.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde "öğretmen, polis, hemşire ve imamların ek gösterge rakamlarının 3600'e yükseltileceği" sözünün bir an önce gerçekleşmesini beklemekteyiz" dedi.

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Nuri Ünal, emekliliği geldiği hâlde 3600 ek göstergeden faydalanabilmek için bekleyen birçok kamu çalışanı bulunduğunu belirterek, "3600 ek gösterge artık gündemden çıkmalı, kamu çalışanlarının beklentisi karşılanmalıdır" çağrısında bulundu.

3600 ek göstergeyle ilgili düzenlemenin bütün kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde ek gösterge rakamlarının yeniden ve adaletli bir şekilde belirlenerek yapılmasının önemine işaret eden Ünal, "Türk Diyanet Vakıf-Sen ve Türkiye Kamu-Sen olarak, hazırlanmasına katkıda bulunduğumuz ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda beklemekte olan ve bütün kamu çalışanlarını kapsayan 3600 ek gösterge ile ilgili kanun teklifinin bir an önce gündeme alınmasını ve yasalaşmasını talep etmekteyiz" dedi.

TÜRKGÜN GAZETESİ – 23.02.2021


Ekleyen: KAMU ÇALIŞANLARI 3600`Ü BEKLİYOR